Вхід | Реєстрація

У Полтаві з’явився один з найбільших гелікоптерів

У Полтаві з’явився один з найбільших гелікоптерів

У Музеї важкої бомбардувальної авіації тепер можна подивитися на один з найбільших у світі гелікоптерів Мі-6А. Загальна вага цього вертольоту без пального — 48 тонн. А довжина понад 40 метрів. Самі лише лопаті — 16 метрів, вага 780 кілограмів кожна. Аби довезти його до Полтави, гвинтокрил довелося розрізати на частини: окремо фюзеляж, лопаті та двигун.

— Ми його привезли з Конотопу, там розбирали місяць бригадою, щоб все влізло. Штурман сидів попереду, у самому початку кабіни. Він навіть керував гарматою, там є гармата. І штурманське електричне обладнання стоїть, — розповів технік музею Іван Бондарєв.

На озброєнні вертоліт був з 50-х і до кінця 80-х років минулого століття. Тоді це був найшвидший з вертольотів у світі. Він міг розвинути швидкість до 300 кілометрів на годину. Залишилося таких машин в Україні лише три.

— Такий ще є в Олександрії, є ще такий вертоліт на державному підприємстві «Авіакон» у місті Конотоп. Це такий експонат, що цінується в усіх авіаційних музеях, — сказав начальник наукового відділу музею Петро Романюк.

За останній рік музей поповнився десятьма експонатами, тепер їх тут 19.


Автор: Ігор Бабаєв


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
5 червня 2020, 19:03 | Полтава | Цікаве
1. Дід Панько / 6 червня 2020, 17:51
Автор! Ви будь ласка визначтесь що на самому ділі це за «звір» такий, то це у Вас гелікоптер, потім це вже вертольот, потім гвинтокрил, потім уже вертоліт.
Як же можна говорити, писати, та читати такою чудернацькою мовою? В одній невеличкій новині одна і таж річ називається по різному!
2. orakul / 6 червня 2020, 19:21
"Тоді це був найшвидший з вертольотів у світі."
Ну хіба можна таке писати? Це зрада! Вихваляння «совка» суворо заборонено демократичним законом. Ганьба.
3. Чудо Юдо / 8 червня 2020, 10:05
1.Дід Панько
«Як же можна говорити, писати, та читати такою чудернацькою мовою? В одній невеличкій новині одна і таж річ називається по різному! »

Видно щоб не повторятися. Ну вертоліт та гелікоптер - це одне і те ж, обидва слова - синоніми в українській мові. А от гвинтокрил так, це трохи інша конструкція. Але також з лопатями :)
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації