Вхід | Реєстрація

Новосанжарський суд оштрафував третього учасника протесту

Новосанжарський суд оштрафував третього учасника протесту

За блокування дороги чоловік заплатить 850 гривень. 

2 червня суддя Новосанжарського райсуду Тетяна Стрільченко винесла вирок уродженцю Стовбиної Долини, якого звинувачували у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частиною 1 статті 279 КК України «Блокування транспортних комунікацій».

За інформацією інтернет-видання  «Полтавщина», на лаві підсудних знаходився Сергій Лисенко.

Служителі Феміди встановили, що 20 лютого невстановленою слідством особою за допомогою мережі Інтернет у Нових Санжарах організовано масові мітинги та протистояння законним вимогам влади,  у зв`язку з тим, що в цей день до медичного центру Національної гвардії з міста Ухань Китайської народної республіки планувався організований приїзд громадян України та іноземних громадян для проходження карантину через можливу підозру інфікуванням коронавірусом.

Дізнавшись про це, підсудний Сергій Лисенко в нічний час на легковому автомобілі марки «ЛУАЗ» направився до Лелюхівки, точніше, до повороту із автошляху (М-22, Е584) сполученням Полтава — Олександрія, на вулицю Центральну  Нових Санжар. Прибувши у вказане місце та побачивши натовп мітингувальників, Лисенко загородив дорогу «Волинянкою».

Блокування таким чином проїзної частини вказаної ділянки дороги відбувалося з 7-ої до 9-ої і було розблоковано лише силами правоохоронців.

У результаті злочинних дій Сергія Лисенка, була порушена нормальна робота транспорту, а саме: заблоковано рух громадському, приватному транзитному транспорту вулицею Центральна в обидві сторони, що, як наслідок, вплинуло на графік роботи громадського транспорту, перевізників, маршрут яких проходив вказаною ділянкою дороги, та не дало змоги фізичним особам вчасно доїхати до кінцевого місця призначення.

Своїми умисними діями, які виразилися  в блокуванні транспортних комунікацій шляхом влаштування перешкод, яке порушило нормальну роботу транспорту, підсудний вчинив кримінальне правопорушення, передбачене частиною 1 статті 279 ККУ.

6 травня між прокурором Дмитром Дорогейком та підозрюваним укладено угоду про визнання винуватості. Згідно неї, сторони узгодили покарання у виді штрафу розміром 50 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Злочин, у вчиненні якого Сергій Лисенко беззастережно визнав себе винуватим, згідно із статтею 12 ККУ, є злочином невеликої тяжкості, від якого потерпілих немає. Обвинувачений погодився на призначення узгодженого покарання.

Як наслідок, суддя затвердила угоду про визнання винуватості та призначила покарання  — 850 гривень у дохід держави.

Також скасувала арешт із автомобіля ЛУАЗ та зобов’язала повернути власнику.

Вирок може бути оскаржений протягом 30 днів із дня його проголошення.

Нагадаємо, що 18 травня двоє учасників протестів, уродженці Драбинівки та Стовбиної Долини, постали перед Новосанжарським районним судом. Їх обвинуватили у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частиною 1 статті 279 ККУ «Блокування транспортних комунікацій». Вироки в обох справах винесла суддя Юлія Афанасьєва.

Чоловіки блокували рух транспорту на тракторах Т-150 та «Беларус». Вони обидва уклали угоду з прокурорами і їм присудили штрафи по 850 гривень.


Автор: Олександр ДІДЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
11 червня 2020, 17:09 | Нові Cанжари | Кримінал
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації