Вхід | Реєстрація

Про премії під час карантину і повернення «убитої» дороги

Про премії під час карантину і повернення «убитої» дороги
Олександр Копелець: «Роботи працівники апарату виконували повністю і заслужили премію»

Говорили на сесії кобеляцькі депутати.

5 червня відбулася чергова сесія Кобеляцької міської ради. На засідання виносилося 14 питань, включаючи різне. Стосувалися вони фінансів, землі та податків.

Ще на початку зібрання міський голова Олександр Копелець анонсував, що всі питання детально розглядалися на комісії. І якби не депутати Таміла Шевченко та Олег Сіроштан, то, напевно, за все голосували б без обговорення. Принаймні, не встигла завідувач фінансового відділу Надія Назарова вийти до трибуни, як із місць загукали: «Без обговорення!». Усе ж, за наполягання згаданих депутатів фінансові питання головний фінансист озвучила.

Із її слів, за перший квартал цього року в міський бюджет надійшло 3 406 416 гривень. Видатки склали 3 702 743 гривні. Із цієї суми найбільше коштів витратили на утримання апарату міської ради (1 132 785) та на благоустрій міста (2 016 592).

Олег Сіроштан запитав у виступаючої, чи виконаний за три місяці бюджет міської ради та чи отримували працівники виконкому премії?

Керівник фінвідділу відповіла, що виконання становить 97 відсотків і що преміювання відбувалося.

Тоді Таміла Шевченко нагадала, що в період карантину Кобеляцька міська рада працювала в дистанційному режимі, з меншим навантаженням, то за що нараховувалися премії?

А Сіроштан додав, що кілька разів у період карантину приходив у бухгалтерію. У одну із п’ятниць, ще до обіду, там нікого не було. Чергові сказали: «Приходь у понеділок».

Міський голова так прокоментував репліки:

— Роботи працівники апарату виконували повністю і заслужили премію. Того дня в міськраді був черговий, а всі працювали на суботнику. Ви мені ще листа написали, як начальник поліції, де я був у п’ятницю?

Крім того, Олег Сіроштан поцікавився станом розрахунку за кредитом, узятим для придбання двох сміттєвозів.

— У зв’язку з тим, що Президент оголосив податкові канікули, ряд податків не виплачуються, — каже Копелець. — Розраховуємося щомісячно, не повністю.

Затвердивши звіт про виконання, депутати перейшли до внесення змін у бюджет.

Міський голова нагадав, що на попередній сесії кошти зі спорту були направлені на закупівлю масок для населення і ремонт міського дитсадка «Золотий півник» (по 195 000 гривень).

На що Олег Сіроштан заявив:

— У дитсадку дах тече і підлога холодна, а ви забори міняєте. Ви бачили його якість?

— Ремонтувати кришу під час дощу будете ви в майбутньому. Її треба смолити. Закінчаться дощі, приступимо до криші, — відповів Копелець.

Без обговорення депутати проголосували за надання Службі автомобільних доріг дозволу на розробку проектів чотирьох земельних ділянок загальною площею 5,4 гектара. Ними проходитиме майбутня дорога Н-31.

— Це дорога державного значення, і обязані надати ділянки, — резюмував міський голова.

Та Олег Сіроштан сказав, що, на його думку, перед тим, як голосувати, потрібно було домовитися зі Службою про ремонт міських вулиць, що повернуться на баланс Кобеляк після введення в експлуатацію нової дороги. Адже вони знаходяться в напівзруйнованому стані.

Василь Мирошнеченко додав, що міська рада не зможе із власного бюджету їх відремонтувати.

— Місто передавало Укравтодору дороги без ремонту, про це складений відповідний акт, у такому ж стані нам їх і повернуть. Ми чимало листів направляли в область. Завершать будівництво нової дороги, будемо домовлятись про ремонт цієї, — пояснив Копелець.


Автор: Олександр ДІДЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
11 червня 2020, 17:57 | Кобеляки | Суспільство
1. Ltava / 13 червня 2020, 10:42
"""...за перший квартал цього року найбільше коштів витратили на утримання апарату міської ради (1 132 785)..."""

Хто мені пояснить яку послугу я отримав від міської влади заплативши їм такі кошти із наших кишень?:))
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації