Вхід | Реєстрація

У Нехворощанській громаді з’явилися клумби з ірисами

У Нехворощанській громаді з’явилися клумби з ірисами

Напередодні релігійного свята Трійці в населених пунктах ОТГ висадили сотні квітів.

4 червня в Нехворощанській громаді проходила акція «Посади іриску», розповідає прес-служба ОТГ. Вона проводилася з метою прикрасити населені пункти громади квітами, що називають «півниками».

Ідея висадити іриси виникла в очільниці ОТГ Ольги Гапон. Її підтримали колеги зі старостинських округів.

У четвер першими до посадки ірисів приступили працівники Шедіївського дитсадка. Крім квітів, на клумбі вони встановили білих лебедів, виготовлених із підручних матеріалів. Також добре попрацювали і працівники Шедіївської школи. Квіти для посадки надав місцевий квітникар Костянтин Білокінь.

Над благоустроєм клумб працювали і в Лівенській громаді. Рядки ірисів з’явилися біля будівель сільради та Будинку культури. Кожен учасник акції отримав паперовий пам’ятний знак.

Жителі Маячківського старостату теж активно працювали на клумбах у своїх селах.

Територію навколо Нехворощанського будинку культури засадили квітами протягом двох годин. Тепер іриси прикрашають алеї з обох боків, декоративний млин, дитячий майданчик. На екологічну акцію зібралися колективи дитячого садка, школи, сільської ради, Будинку культури, бібліотеки, Центру надання соцдопомоги, бригади з благоустрою і комунального господарства, поштового відділення й амбулаторії.

Саджанців вистачило для оформлення діючих алей і для облаштування нових. Директор Центру надання соцдопомоги Мирослава Рожко привезла повний автопричіп саджанців. Велику кількість квітів передала приватний підприємець Людмила Петренко, а ще іриси приносили учасники акції.

Після завершення акції, Ольга Гапон подякувала всім учасникам, хто працював на клумбах у Нехворощі й інших населених пунктах громади.


Автор: Олександр ДІДЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
13 червня 2020, 12:04 | Нові Cанжари | Цікаве
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації