Вхід | Реєстрація

Депутати облради підтримали Бутенківську громаду

Депутати облради підтримали Бутенківську громаду

Обласні обранці вирішили направити звернення в Кабмін і до Президента щодо збереження Бутенківської ОТГ.

Минулий четвер у Бутенківській сільській раді відбулася позачергова сесія.

На початку зібрання голова громади Микола Скрильник повідомив присутніх, що тиждень тому делегація місцевих жителів взяла участь у акції, яку проводила Всеукраїнська асоціація ОТГ.

— Мирна демонстрація проходила в Києві. На неї зібралися представники об’єднаних територіальних громад, які попали під скорочення. Акція проходила під Кабінетом міністрів та Адміністрацією Президента. Усього зареєструвалися близько 42 громад. Передали звернення до Уряду й Президента. На сьогодні відповіді немає, — розповів сільський голова.

Також очільник ОТГ додав, що 3 червня депутати і жителі громади пікетували під Полтавською обласною держадміністрацією:

— Ми вимагали, щоб нашу ОТГ залишили і не приєднували до Білицької селищної ради. Справа в тому, що постанова Кабміну не являється остаточним рішенням, так як це питання буде затверджуватися на сесії Верховної Ради. Учора наше питання було включено в порядок денний сесії обласної ради. Перед присутніми виступав я і депутат Геннадій Коваленко, який оприлюднив наші показники. У результаті, 70 депутатів прийняли рішення звернутися до Кабміну і Президента, аби залишити Бутенківську громаду, як успішну.

Крім того, Микола Скрильник заявив, що готуються звернення до Уповноваженого Верховної Ради з прав людини. Цим займається Асоціація ОТГ. І відстоювати право на існування Бутенківської громади в судовому порядку.

Депутат Павло Гунжель запитав, чи подали працівники сільради звернення до суду стосовно дій Кабінету Міністрів?

— Що на сьогодні для нас суд. Ми будемо однозначно позиватися, це робитимуть усі громади. Але дію постанови Кабінету Міністрів наше звернення в суд не зупиняє. Справа в суді може розглядатися рік, можливо — два, а може і три.

І на завершення свого виступу додав, що якби всі депутати працювали в одному напрямку, то громада б залишилася і була успішною:

— Ми їздимо в Марківську сільську раду, проводимо сходки. Слідом їде Гунжель і прямо каже, що не приєднуйтеся, ми — бідні, у нас немає грошей. І до цього часу Марківка бурлить. І сьогодні в Свічкаревому було зібрання, близько 70 чоловік. Місцеві депутати і жителі підписалися за те, щоб приєднатися до Бутенок, а не до Біликів. Сільський голова Людмила Васильченко людей не чує і каже, що «ми хочемо до Кобеляк».

Гунжель почав апелювати до Скрильника:

— Я депутат Бутенківської громади і голосую в її інтересах. А ви «бездарно просрали громаду». Вам про це сказали вчора в обласній раді. Два роки давали кошти на розвиток громади. Ви нічого не зробили. Ви видавали собі зарплати, премії, медицина не розвивалася. Це вам сказав Біленький (голова облради — ред.).

Скрильник відповів:

— Учора нам в упрьок сказали. Але не Біленький сказав, а Синєгубов (голова ОДА), який підписував Перспективний план. Він сказав, що ми не взяли відділ освіти на свій баланс. Ну не субвенцію інфраструктурну. Про це даже мова не велася. Ви можете зайти на сайт обласної ради і перевірити, що Гунжель бреше. Та як ми могли взяти відділ освіти собі на баланс, якщо в нас опорний заклад Бутенківської сільської ради, ми з вами фінансували щорічно, порядку 8 мільйонів давали коштів. Але сюди входили  філії: дитячий садок, Марківська і Свічкаревська школи. За бюджетним законодавством, фінансувати навчальні заклади не нашої громади ми не можемо. Ми пропонували неодноразово Марківці приєднатися. На сесії приймалася згода на взяття собі на баланс власності освітян. Тепер побачимо, буде громада чи ні. Якщо себе відстоїмо, тоді вже вирішуватимемо питання про відділ освіти. Та його ж треба утримувати і фінансувати. Зараз громади укладають міжмуніципальне співробітництво, і один відділ освіти обслуговує три-чотири громади.

P. S. На сайті обласної ради в розділі «Результати поіменного голосування» розміщений протокол голосування «Про звернення депутатів Полтавської обласної ради до Кабінету Міністрів України, Міністерства розвитку громад та територій України, Полтавської обласної державної адміністрації щодо збереження Бутенківської об’єднаної територіальної громади Кобеляцького району Полтавської області». Звернення підтримали 70 депутатів, 4 — не голосували, 9 — відсутні. Микола Андрієнко, Сергій та Микола Жуки і Геннадій Коваленко проголосували «за».


Автор: Олександр ДІДЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
12 червня 2020, 17:27 | Кобеляки | Політика
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації