Вхід | Реєстрація

Інвестиції району за 1 півріччя 2009 року

За 1 півріччя 2009 року підприємствами та організаціями усіх форм власності (по колу звітуючих підприємств) за рахунок усіх джерел фінансування освоєно 13243 тис. грн., в тому числі інвестиції в основний капітал становлять 11155 тис. грн., що на 51,4 % менше проти 1 півріччя 2008 року.
У структурному складі інвестицій в основний капітал переважили витрати на придбання машин, обладнання, устаткування для новозбудованих об'єктів і для реконструкції та технічного переоснащення діючих підприємств. На ці заходи використано 6621 тис. грн., або 59,4 % загальних інвестицій в основний капітал.
На виконання будівельно монтажних робіт спрямовано 4527 тис. грн., що складає 40,6 % інвестицій в основний капітал.
Якщо розглядати інвестиції за видами економічної діяльності, то найбільші обсяги інвестицій в основний капітал, а саме 3347 тис. грн. освоєно у сільському господарстві, мисливстві та лісовому господарстві. Порівняно з січнем-червнем 2008 року обсяги інвестицій тут скоротилися на 65,4 %. У розвиток об'єктів промисловості спрямовано 2608 тис. грн., що менше порівняно з відповідним періодом минулого року на 74,4 %. За 1 півріччя 2009 року проти 1 півріччя 2008 року зменшились обсяги інвестицій у розвиток об'єктів охорони здоров'я, оптової та роздрібної торгівлі та значно збільшились, що приємно, обсяги фінансування на розвиток освітянської галузі.
За джерелами фінансування інвестиції в основний капітал були освоєні таким чином за рахунок власних коштів підприємств та організацій — 72 %, кредитів банків — 1,3 %, інших джерел фінансування — 17 %, за рахунок коштів державного та місцевих бюджетів — 9,7 %.

Автор: Начальник відділу статистики у Кобеляцькому районі Надія Виноградна


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
25 вересня 2009, 11:54 | Кобеляки | Фінанси
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації