Вхід | Реєстрація

Бутенківську, Малоперещепинську і Руденківку ОТГ учергове не включили в перелік перспективних громад

Бутенківську, Малоперещепинську і Руденківку ОТГ учергове не включили в перелік перспективних громад

Територіальна реформа триває. І поки що можна припустити, що в межах двох районів залишиться п’ять ОТГ.

Згідно останньої редакції Перспективного плану громад Полтавської області, на території Кобеляцького й Новосанжарського району відбудуться суттєві зміни.

На теренах Кобеляччини утвориться дві громади: Кобеляцька і Білицька. У останню входитиме і Бутенківська ОТГ. Григоро-Бригадирівську сільраду мають приєднати до Горішніх Плавнів, а Комендантівку — до Пришибу.

У Новосанжарському районі залишать три громади: Драбинівську, Нехворощанську і Новосанжарську. До останньої входитимуть необ’єднані до цього часу сільські ради району та Руденківська і Малоперещепинська ОТГ.

Із таким Перспективним планом не погодилися керівники вже утворених громад. Представники Малоперещепинської ОТГ, зрозумівши, що листування і зустрічі з посадовцями облдержадміністрації не вирішать ситуацію, почали виборювати своє право на існування через суд. 10 червня ними поданий позов до Окружного адміністративного суду Києва щодо скасування розпорядження Кабміну.

Активісти з Бутенок, аби привернути до себе увагу, кілька разів перекривали дорогу державного значення Н-31 Дніпро — Решетилівка, їздили на пікети в Полтаву і Київ, писали звернення в обласну раду, Кабмін і до Президента. На останній сесії, що відбулася 3 червня, обласні депутати підтримали бутенківців і проголосували за звернення до Уряду щодо збереження громади.

12 червня відбулося засідання Кабінету Міністрів, де розглядалися зміни в Перспективному плані формування територіальних громад у Полтавській області.

Голова ОДА Олег Синєгубов зупинився на двох питаннях. Перше стосувалося громади Пирятинського району. Справа в тому, що громади, які планували включити в Березоворудську ОТГ, виступили за об’єднання в одну, Пирятинську. Також Ковалівська громада Шишацького району виступала за приєднання до Великосорочинської ОТГ Миргородського району. Обидві пропозиції Уряд підтримав. Теперішній Перспективний план формування громад на Полтавщині передбачає створення 60 ОТГ, замість 61-ї.

Виходить, що побажання бутенківців і рішення обласних депутатів голова ОДА проігнорував? Чи, можливо, ми побачимо чергову редакцію Перспективного плану, де можуть з’явитися і Бутенківська, і Малоперещепинська ОТГ.


Автор: Олександр ДІДЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
19 червня 2020, 10:34 | Кобеляки | Політика
1. Fuks / 19 червня 2020, 13:31
Та не буде вже Бутенківської ОТГ,влада не хоче бачити мінтов і бездельників які тільки гроші з бюджету миють таземлю дерибанять..До нас в Білики.питання вже вирішине.
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації