Вхід | Реєстрація

«Корабельна сосна» як дзеркало української політики

«Корабельна сосна» як дзеркало української політики
Типові «слуги»

Щось важко після відпустки писати першу редакційну. Особливо, коли літо, багато іншої роботи, а найбільшим бажанням є піти на річку. Та й мізки дещо плавляться від страшенної спеки.

Аж тут хлопці з редакції підкинули ідею:

— Миколайович, та про корабельну сосну напиши, зараз усі це обговорюють.

Довелось швиденько «гуглити». Щоб зрозуміти, про що йде мова. Ну, що сказати після перегляду відео за участю двох лідерів «слуг народу»? Та нічого нового для себе не відкрив.

Ну, сидять два запухлих, думаю, що не від роботи, молодих дядьки і ведуть класичну похмільну розмову. Бабу якусь обговорюють. Кажуть, що Президент би її теж оцінив.

Нічого несподіваного. Класичні слуги народу. Невже хтось ще чогось іншого очікує? Народ отримав виключно те, на що заслуговує. Який народ, такі і слуги.

А взагалі, цікаво спостерігати за тим, як український політикум від виборів до виборів стрімко деградує. Якщо в буремні 90‑ті ще змагалися якісь ідеології, були комуністи, був Чорновіл, потім колишні партапаратники швиденько перебрали до рук колишню всенародну власність і віддали її в управління комсомольцям. Ще пізніше народу «впарювали» західний чи східний вектори розвитку, Росію чи Європу.
А зараз… Зараз коронавірус і карантин «впарюють».

Не здивуюся, якщо виявиться, що всю оту маячню про «робочу бабу» та «корабельну сосну» слуги народу спеціально оприлюднили. Адже тепер про них знову заговорили, дехто навіть дізнався, хто такі Арахамія та Корнієнко. Для політики ж в Україні що головне? Думаєте, ораторське мистецтво, уміння стратегічно мислити та блискавично приймати правильні рішення? Неправильна відповідь. А правильна — щоб про нього знали, його впізнавали.

Ну, яке стратегічне мислення може бути в дрібних бізнесменчиків, шоуменів та рестораторів, яких українці привели до влади? Мільйон доларів США — от і вся стратегія.

Ну а те, що вони до «баби» ставляться, як до бидла? Так що тут дивного, вони ж і самі є бидлом. Думаєте, вони до когось іншого по-іншому ставляться? До вас? Ну- ну.

Мудрий Гегель давно сказав, що кожен народ має ту владу, на яку заслуговує. Самі вибрали.


Автор: Ігор Філоненко


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
3 липня 2020, 09:21 | Полтавщина | Редакційна
1. Fed654Frumos / 3 липня 2020, 23:13
Бог з нею,з сосною.Головне,що президент курить айкос.І біда,що всі знають,що це за ’’айкос’’,але висновків не роблять((

Змінено 03.07.2020, 23:22
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації