Вхід | Реєстрація

Медицина в Царичанському районі таки буде жити

Медицина в Царичанському районі таки буде жити

Напередодні Дня працівників медичної галузі, який відзначається в передостанню неділю червня, до Царичанської районної лікарні завітали керівники району, громади та депутат обласної ради Гошгар Мухтаров. Керівництво привітало медиків з професійним святом та відзначило кращих грамотами, квітами і грошовими винагородами. Крім того, відділення лікарні та інші медичні заклади отримали подарунки. На адресу медичних працівників говорилось багато теплих слів.

Як сьогодні виживає установа? Чи втримається лікарня в сьогоденних реаліях? Є спільні зусилля всіх гілок влади, громад, меценатів. Тож надія є. Так, лише з бюджету Царичанської селищної ради було виділено 2 мільйони 800 тисяч гривень, основна частина яких спрямована на поточне утримання закладів. Близько одного мільйона гривень, виділених з місцевих бюджетів, пішло на комп’ютеризацію «вторинки». На черзі — закупка сучасного медичного обладнання, що дозволить отримати додаткові кошти центральній лікарні та поліпшити надання медичної допомоги. На території Царичанської громади збудовані та функціонують амбулаторії європейського типу (Бабайківка і Прядівка). Придбані три службових автомобілі для обслуговування жителів громади. У цей день від селищної ради первинній ланці було вручено сертифікат на суму 10 тисяч гривень на придбання холодильника для зберігання медикаментів, таку ж суму отримала вторинна ланка для придбання комплектів постільної білизни. Завдяки співфінансуванню Гошгара Мухтарова було проведено реконструкцію реєстратури та медичного обладнання, придбано захисний одяг для медпрацівників під час карантину. Крім цього, з боку депутата неодноразово надається матеріальна допомога персоналу лікарні. Також підстанції екстреної допомоги подарували сумки–укладки для медикаментів. Відзначимо, що вагома допомога додається і з боку місцевих підприємців, фермерів, які під час епідемії забезпечують усім необхідним медичним крамом, котрий потрібен медикам для роботи. Нещодавно до центральної лікарні від доброчинника, генерального директора мережі КОМФІ Ігоря Хижняка прибула побутова техніка та медичне обладнання. Заклад отримав 10 сучасних функціональних ліжок із спеціальними матрацами, бактерицидні лампи, вентилятори, СВЧ-печі, чайники, праски та іграшки для дитячої кімнати.


Автор: Олена Маренич


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
1. Fuks / 4 липня 2020, 22:30
Таке хоч до Дніпра приєднуйся,і медицина розвивається,і культура,і громади зберегли...Не Кобеляки зі своїми князьками месними,яким тільки карман..Санич уже націлився і приміщення лікарні забрати,щоб потім продати з наваром.А ви про медицину..
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації