Вхід | Реєстрація

Кобеляцькі аграрії пробують жнивувати

Кобеляцькі аграрії пробують жнивувати

3 липня на хлібоприймальне підприємство, що у Бутенках привезли першу пшеницю урожаю 2020 року. Як і завжди старт жнивам дали працівники сільгоспкооперативу «Радянський».

Як розповідають самі аграрії та працівники хлібоприймального підприємства перші загінки скошеної пшениці не вразили феноменальним урожаєм. Пшениця «сипле» по 35 центнерів із гектара. Натомість зерно високої якості – виключно другого класу.

Якщо погода не зіпсується то наприкінці наступного тижня жнивуватимуть вже десятки господарств.


Автор: Ігор Бабаєв


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
4 липня 2020, 18:55 | Кобеляки | Суспільство


1. Дід Панько / 5 липня 2020, 02:10
Я вибачаюсь, Українська мова звісно мелодична, має кучу чудернацьких "словей", але жвинувати це щось нове, потрібно як скоріш занотувати в тлумачний словник.
Вік живи, вік учись, а помреш рідної мови не знатимеш...
2. Седой / 5 липня 2020, 09:48
Діду, не придирайся, нормальне слово. Пам’ятаеш: Дощ іде, а ми скирдуєм. Дощ пройшов - додому йдемо (без заборонених слів, на жаль, не рифмується) :)))
3. Filon / 5 липня 2020, 11:16
ЖНИВУВА?ННЯ, я, сер., розм. Дія за значенням жнивувати. Гаркушині заробітчани працювали далеко від табору, уже на жнивуванні (Олесь Гончар, Таврія.., 1957, 201).
Ну, якщо Гончар та інші класики - це нове, то, що ж тоді старе?
4. Swetka 48 / 5 липня 2020, 11:31
А у нас свої класики..Жвинувати це щось ближче до вина чим до жнив. Ну мо у газеті видніш.. Хоча раніше при радянській цензурі в штатах видань тримали Верниголових.Це тих хто вичитував тексти з різних боків. Щоб потім не Жвинувати..
5. Дід Панько / 5 липня 2020, 13:02
3.Filon
«ЖНИВУВА?ННЯ, я, сер., розм. Дія за значенням жнивувати. Гаркушині заробітчани працювали далеко від табору, уже на жнивуванні (Олесь Гончар, Таврія.., 1957, 201).
Ну, якщо Гончар та інші класики - це нове, то, що ж тоді старе?
»

Вірно говорите, але ж назва новини "Кобеляцькі аграрії пробують жвинувати (фото)" в назві помилка, замість жвинувати повинно бути жнивувати!
6. Admin / 5 липня 2020, 15:19
Помилку виправлено
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації