Вхід | Реєстрація

Орлицький «боксер» сів на 8 років

Орлицький «боксер» сів на 8 років
Будинок, де мешкав потерпілий

2 січня цього року в Орлику між місцевими чоловіками сталася бійка, у результаті якої один із них помер. У статті «Прийшов поговорити… і вбив» (№ 2 (850) від 8.01.2020) розповідалось, що, зі слів орлян, удень 34‑річний мешканець села прийшов до 56‑річного товариша. Напередодні чоловіки посварилися. Співмешканка не дозволяла гостю пройти в будинок, але той не послухав її. Між чоловіками почалася бійка. Гість бив господаря руками й ногами, після чого той втратив свідомість. Співмешканка викликала поліцейських.

Працівники Кобеляцького райвідділу затримали фігуранта в порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України. За цим фактом слідчі відкрили кримінальне провадження за частиною 2 статті 121 (Умисне тяжке тілесне ушкодження, що спричинило смерть) Кримінального кодексу України. Підозрюваному «світить» позбавлення волі на строк від 7 до 10 років.

34‑річний житель Орлика неодноразово притягувався до кримінальної відповідальності за крадіжки.

 

Зайшов, відгамселив і пішов

9 червня суддя Кобеляцького районного суду Тетяна Тесленко винесла вирок у цій справі.
Згідно інформації з Єдиного державного реєстру судових рішень, підозрюваний мав сім судимостей. Першу отримав у червні 2008 року. У основному він «спеціалізувався» на крадіжках. Востаннє був засуджений у грудні 2017‑го за частиною 2 статті 185 ККУ до 2 років позбавлення волі. Від відбування покарання звільнений з іспитовим строком на 1 рік.

У протоколі вказано, що 2 січня, близько 12:30, підсудний, перебуваючи напідпитку, прийшов до свого знайомого. Співмешканка потерпілого не пускала «гостя» в будинок. Той усе ж зайшов у коридор, де знаходився власник будинку, і вдарив його кулаком у груди. Від удару останній пішов та сів на ліжко. «Гість» підійшов до жертви, ударив його рукою в обличчя, після чого стягнув на підлогу, де продовжив бити руками та ногами в область голови й тулуба, нанісши не менше 17 ударів.

Після цього залишив будинок. Від отриманих травм 56‑річний чоловік помер на місці близько 13 години.
У судовому засіданні обвинувачений визнав свою вину повністю. У результаті,  суд ухвалив визнати підсудного винуватим у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частиною 2 статті 121 ККУ, призначивши покарання у виді позбавлення волі на строк 8 років.

Стягнути в дохід держави судові витрати за проведення експертизи в Полтавському НДЕКЦ МВС України в сумі 628 гривень.

Строк відбуття покарання для підсудного рахувати з 2 січня, включивши в строк відбуття покарання час перебування його під вартою з моменту затримання.

Вирок суду набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, якщо таку скаргу не було подано.


Автор: Олександр ДІДЕНКО


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
9 липня 2020, 17:46 | Кобеляки | Кримінал
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації