Вхід | Реєстрація

Шість місяців за домашнє насильство

Шість місяців за домашнє насильство

Отримав уродженець Кишеньок, який систематично ображав, бив та виганяв із будинку свою співмешканку і малолітню дитину.

12 червня в Кобеляцькому районному суді слухалася справа про систематичне домашнє насилля (стаття 126–1 Кримінального кодексу України). До відповідальності був притягнутий уродженець Кишеньок. Рік до цього кобеляцькі служителі Феміди призначали йому покарання за відповідні протиправні дії. Тоді підсудний отримав покарання у вигляді 200 годин громадських робіт. Крім того, він притягувався до відповідальності за спричинення умисного легкого тілесного ушкодження малолітній дитині.

За матеріалами справи, порушник систематично вчиняв психологічне та фізичне насильство по відношенню до своєї співмешканки та неповнолітньої дитини, з якими він проживав у одному помешканні. Його протиправні дії «призвели до психологічних страждань та фізичного насильства стосовно потерпілих, а також погіршення якості їх життя».

15 лютого підсудний, перебуваючи за місцем свого постійного проживання, ображав співмешканку нецензурними словами, а потім вигнав її з будинку.

2 березня щодо кривдника, згідно зі статтею 25 Закону «Про запобігання та протидію домашньому насильству», складено припис, яким йому заборонялося до 6 березня контактувати з постраждалою.

Незважаючи на наявність заборонного припису, цього ж дня підсудний вчинив стосовно своєї співмешканки дії фізичного насильства.

Стосовно протиправних дій кривдника дільничний офіцер поліції склав протоколи про адміністративні правопорушення, передбачені частиною 1 статті 173–2 КУпАП (Вчинення домашнього насилля).
Постановою Кобеляцького районного суду від 10 березня підсудного визнано винним у вчиненні вказаних адмінправопорушень.

19 березня кривдник учергове вигнав свою співмешканку з будинку, висловлювався в її адресу нецензурною лайкою. Дільничний знову склав протокол, а суддя визнав кривдника винним.

2 травня підсудний побив свою співмешканку руками й ногами, спричинивши останній тілесні ушкодження у вигляді синців на зовнішній поверхні лівого стегна та скроневій області, що відносяться до легких тілесних ушкоджень. Також він ударив кулаком у голову й малолітню дитину.

Такі дії кривдника органом досудового розслідування кваліфіковані за статтею 126–1 ККУ.

До судового розгляду між прокурором Кобеляцької місцевої прокуратури і підозрюваним, за письмовою згодою з потерпілою та законного представника малолітньої потерпілої, у присутності захисника–адвоката 29 травня укладена угода про визнання винуватості. Згідно з угодою, кривдник беззаперечно визнав себе винуватим у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ст. 126–1 КК України. Сторонами узгоджено, що при затвердженні угоди підсудному буде призначене покарання у виді арешту на 6 місяців.

Згідно із судовою ухвалою, суддя Тетяна Тесленко затвердила угоду про визнання винуватості. Строк відбуття покарання рахується з моменту прибуття засудженого до установи виконання покарань.
Вирок може бути оскаржений з підстав, передбачених статтею 394 КПК України до Полтавського апеляційного суду через Кобеляцький районний суд протягом 30 днів із дня його проголошення.


Автор: Олександр ДІДЕНКО


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
10 липня 2020, 11:40 | Кобеляки | Кримінал
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації