Вхід | Реєстрація

Чергова поразка «Колоса»

Чергова поразка «Колоса»
«Колос» (Кобеляки) — «Молодь» (Полтава) 1:2 (0:1)
16 вересня 2009 р. 17:00. Кобеляки. Міський стадіон «Колос». 100 глядачів
Оцінка поля — 3
Судді: О. Кривогуз, Р. Горбенко, С. Репринцев (усі з Кобеляк)
Голи: Кононенко (74) — Лавриненко (40, 85)
На 47 хвилині Волочай не реалізував пенальті (воротар)
«Колос»: Сидорець, Волочай, Онищенко (к) (В. Ломаков, 75), Колінько, Ісаєнко, Зінченко (Пащенко, 70), Міщенко (Зайцев, 64), Лупінос, Борзовець (Рєдчиц, 55), Михайлик (Я. Ломаков 55), Кононенко
Тренер: Олександр Янковський
«Молодь»: Іщенко, Филипов, Гальченко, Лигман, Вертипорох, Захарченко, Філь (к), Марченко, Масюк, Луценко, Лавриненко
На заміну виходили: Чехов, Крисанов, Опацький
Тренер: Олександр Єжанов
У кобеляцького «Колоса» — криза! Криза, яка з кожним матчем все більше посилюється. Навіть у свої найгірші часи домашні ігри з рівними із собою командами «Колос» вигравав (або в нічию грав). Про що зараз говорити, якщо навіть в рідних стінах програють постійно…
Після лідерів першості («Гірнику» та «Великій Багачці» кобелячани в рідних стінах програли з загальним рахунком 0:6) до Кобеляк завітав середнячок чемпіонату — «Молодь» з Полтави. «Молодь» в попередньому турі вдома розбила «Миргород» 5:0, так що до матчу з кобелячанами вони підійшли в доброму гуморі. Чого не скажеш про господарів поля… Одна нічия та три поразки (різниця м'ячів 1:9) — такі невтішні результати показав «Колос» за перші 4 тура другого кола поточного чемпіонату… Сама гра вийшла досить бойовою, з великою кількістю гольових моментів. Перші хвилини запам'яталися зустрічною боротьбою команд за центр поля. На 8 хвилині у боротьбі з форвардом господарів Ігорем Кононенком захисник «Молоді» Владислав Филипов порушив правила. До воріт було метрів 18. Удар Михайлика — неточно. Відповіли гості через 2 хвилини. Роман Масюк спробував завдати дальнього удару, але він виявився несильним, і воротар без проблем з ним впорався. Перший дзвіночок біля воріт «Колоса» прозвучав на 10 хвилині. Після подачі кутового голкіпер господарів Павло Сидорець з першого разу не зафіксував м'яч, а Филипов не зміг добити смугастого у ворота. Було видно, що «Молодь» була повністю готова протистояти кобелячанам на кожному клаптику поля. Причому в перші хвилини матчу «Колос» загрожував воротам гостей лише штрафними ударами. Один з таких штрафних відбувся на 18 хвилині. Олександр Борзовець навісив з правого флангу. Першим перехопив м'яч Олег Філь, який відбив його у набігаючого Сергія Лупіноса. Після удару м'яч пролетів в декількох сантиметрах від перекладини воріт Іщенка. Гості через хвилину провели контратаку. На правому фланзі Лавриненко в боротьбі з Колінько спробував навісити у штрафну — прямо в руки Сидорця. 21 хвилина принесла перший дійсно 100 % момент «Колоса». І знову штрафний! Михайлик виграв верховий м'яч та відпасував на Ігоря Кононенка. В останню мить на шляху м'яча став захисник гостей Филипов, від ноги якого круглий полетів на кутовий. Наступну небезпечну атаку своїх улюбленців місцеві вболівальники чекали 2 хвилини. Михайлик пройшов правим флангом до штрафної гостей, на замасі обігравши Захарченка, та з лівої завдав удар. Воротар без проблем з ним впорався. «Молодь» відповіла несильним ударом Лавриненка.
До перерви «Колос» ще декілька разів міг забити, проте не судилося. А от гості свій момент реалізували по повній! Капітан гостей Олег Філь промчав правим флангом до штрафного, по дорозі обігравши Сашу Колінька, та завдав удар, який заблокував Євген Волочай. Від захисника господарів м'яч відлетів майже на лінію штрафної, прямо на набігаючого Лавриненка. Андрій, не роздумуючи довго, завдав влучного удару. 0:1! Не пройшло й хвилини, а гості могли вже вдруге забивати. Дальньому удару Віталія Вертипороха забракло влучності. До перерви «Молодь» встигла створити ще один небезпечний момент. При розіграші штрафного Захарченко навісив у штрафну на чомусь ніким не прикритого Лавриненка. Удар Андрія виявився несильним та неточним. А на останній хвилині «Колос» огризнувся. Та ще й як! Обігравши одного із захисників гостей, Ігор Кононенко відпасував на Михайлика. Форвард, не роздумуючи, завдав сильного удару, який голкіпер гостей Іщенко зміг парирувавати. Саша Борзовець не дав вийти м'ячу на кутовий, а відпасував на Лупіноса, який в свою чергу зробив навіс у штрафну. У боротьбі з Филиповим Євген Волочай зумів завдати удару. Проте м'яч полетів прямо до рук воротаря. До голу було менше 5 метрів! Якщо підводити підсумки першого тайму, то не зрозуміло було, як по такій грі гравці «Колоса» хотіли виграти?! Реалізували б гості всі свої моменти, то вже в першому таймі був би погром…
Другий тайм розпочався з… пенальті у ворота «Молоді»! У боротьбі у штрафному майданчику проти гравця «Колоса» порушили правила. Важко сказати, чи справді там було пенальті. Сам арбітр був поряд, так що саме порушення він бачив чітко.
До м'яча підійшов Євген Волочай. З ударом гравця «Колоса» Ярослав Іщенко впорався на відмінно. «Колос» втратив найреальніший момент забити за всю гру!
На 59 хвилині з гострого кута небезпечно бив Кононенко — і знову Іщенко рятує! Але і він був безсилий на 74 хвилині. Один із самих активніших у складі господарів поля Ігор Кононенко промчав півполя, обігравши по черзі Вертипороха, Захарченка та голкіпера. Гол! 1:1! Далі гра пішла в досить спокійному руслі. Ніхто не хотів ризикувати. Лівим флангом непогано проривався, вийшовши на заміну, Валентин Ломаком. Проте замість навісу у штрафну у нього вийшов удар «по горобцям». А що «Молодь»? А вони забили! І знову Лавриненко! На 85 хвилині він елегантно перекинув Павла Сидорця. Фінальний свисток головного арбітра матчу Олександра Кривогуза сповістив про чергову домашню поразку «Колоса». Це вже 9 поразка кобелячан в чемпіонаті. Смак перемог вже забувся. До речі, останній раз (взагалі перемог лише дві!) «Колос» вигравав ще 27 травня. Як ви думаєте у кого? У «Молоді» 1:0! Команда котиться у прірву! Нижче лише ФК «Миргород». Необхідні кардинальні зміни в команді! Хтось може сказати, що немає кому грати… У районі 28 команд! Невже не можна серед них зібрати найкращих 18 гравців з команд «Будекспрес» (Кобеляки), «Авангард» (Жуки), Котовське. Я впевнений, що та команда грала краще за ту, яка зараз. Інша справа, що по різним причинам гарні молоді перспективні футболісти Кобеляччини не хочуть грати за «Колос», а їдуть виступати в інші міста за інші команди. Необхідно кардинально змінювати команду, тому що поразки дійсно вже набридли всім. Насамперед вболівальникам…!

Автор: Олег Дубина


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
25 вересня 2009, 12:02 | Кобеляки | Спорт і здоров'я
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації