Вхід | Реєстрація

Щоб виростити гарний врожай, потрібно не лише землю зорати

Щоб виростити гарний врожай, потрібно не лише землю зорати

Кілька тижнів тому в Україні і, зокрема, у Полтавській області розпочалася жнивна кампанія зі збору ранніх зернових культур. Аграрії прогнозують, що цьогорічний урожай буде меншим за попередні роки. На це вплинули аномальні погодні умови, які спостерігалися і взимку, і навесні.

Та при цьому більшість виробників наголошують, що виростити сільськогосподарські культури в таких об’ємах вдалося лише завдяки використанню препаратів для захисту і стимуляції рослин.

Детальніше на класифікації препаратів та їх застосуванні редакції розповів керівник фермерського господарства Степан Гречаний. Він поділився особистим досвідом, аби дрібні землевласники, які не мають у штаті агрономів, мали можливість отримувати достойні врожаї на своїй землі.

 

Сьогодні гербіцид використовують скрізь

Зі слів нашого співрозмовника, одне з головних завдань, як для огородника, так і для фермера, — побороти бур’яни ще до їх сходу або на ранній стадії.

— Давно минули ті часи, коли гектари землі виполювали сапами. Тепер трактори прополюють сільгоспкультури більше для того, щоб вирвати із землі корінці бур’янів і упустити кисень. А для боротьби із бур’янами у основному застосовують гербіциди. Причому ними користуються і дачники, які обприскують городи, і фермери і агрохолдинги. Особисто я протягом тривалого часу обираю препарати компанії «UKRAVIT». Цей виробник пропонує широку лінійку засобів захисту і підживлення, які реалізує через власний інтернет-магазин, що можна знайти за посиланням https://ukravit.com.ua/. Відзначу, що «UKRAVIT» виробляє високоефективні пестициди, агрохімікати, добрива та препарати для боротьби зі шкідником.

Та повернемося до гербіцидів. Бур’ян — це перший ворог урожаю, так як він висмоктує з ґрунту всі поживні речовини. І робить це швидше за сільгоспкультури. Гербіцид спершу притупляє ріст, а потім повністю спалює бур’яни, не залишаючи їм ніяких шансів. При цьому не впливає на рослину. Щоправда, перед придбанням препарату слід поцікавитися, яку він має дію.

 

Для кожної культури — свої препарати

Також серйозним шкідником рослин являється грибок. Він вражає зернові колосові культури й соняшник. Побороти хворобу на ранніх стадіях допоможуть фунгіциди. Ці сполуки знищують чи затримують ріст грибів і їхніх спор. Мають різні дії: профілактичну, лікувальну і захисну.

А от зі шкідливими комахами справляться інсектициди.  

Але й на цьому список важливих препаратів не завершується.

Їх варто хоча б перелічити:

  1. протруйники — використовують для зерна й насіння, аби захистити від хвороб та шкідників;
  2. для росту й розвитку культурних рослин потрібні мікродобрива;
  3. без допомоги прилипача препарат не закріпиться на рослині;
  4. щоб прискорити визрівання рослини та поліпшити її загальний стан застосовують десиканти;
  5. ну і куди ж подітися від регуляторів росту;
  6. а щоб відлякати й знищити гризунів, на допомогу прийдуть роденциди

 

Купуй українське

Степан Гречаний запевняє, що за роки роботи в сільському господарстві випробував препарати як вітчизняного, так і закордонного виробництва. У результаті зупинився на українському виробникові, адже продукція не поступається якістю, а коштує значно дешевше.


Автор: Євген ОЛЕКСАНДРОВ
Розміщено на правах реклами


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
14 липня 2020, 11:06 | Полтавщина | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації