Вхід | Реєстрація

Перед журналістами «похизувалися» новою бетонкою

Перед журналістами «похизувалися» новою бетонкою

16 липня в Кобеляцькому районі побувала делегація обласних і столичних посадовців, які оглянули об’єкти будівництва автодороги Н-31 Дніпро — Решетилівка.

Голова облдержадміністрації Олег Синєгубов, заступник керівника Офісу президента Кирило Тимошенко, голова Укравтодору Олександр Кубраков та начальник Служби автомобільних доріг у Полтавській області Іван Краповницький відвідали розв’язку на перетині доріг Н-31 та М-22 Полтава — Олександрія, ознайомилися з процесом укладання цементобетону на відрізку автошляху поряд із селом Бродщина, а також провели брифінг на новому мосту через річку Ворскла, що на околиці Кобеляк.

Разом із посадовцями «бетонкою» проїхали кілька десятків журналістів та відеооператорів.
Робоча поїздка тривала з 21:00 до півночі. У такий спосіб організатори хотіли продемонструвати посадовцям і представникам преси, що нова дорога будується цілодобово.

Під час брифінгу представники дорожніх служб повідомили, що в Кобеляцькому районі на різних об’єктах Н-31 задіяні три підрядні організації: турецька компанія «Онур», маріупольське товариство «ШБ «Альтком» та одеське ТОВ «Ростдорстрой». Приблизно 700 одиниць техніки, на якій працюють у «Онурі» близько 800 робітників, у «Альткомі» — понад 150, а в «Ростдорстрої» — більше 200. У сусідній Дніпропетровській області задіяні 300 одиниць. 

До кінця цього року роботи в Кобеляцькому районі мають завершитися. Тобто, у експлуатацію здадуть 70 кілометрів бетонної дороги, по дві смуги в кожну сторону. Наразі капітально збудована бетонка з 131 по 146 кілометр автодороги Н-31. У 2020-му на роботи передбачено з бюджету 13 мільярдів 568 мільйонів гривень.

Представник «Онуру» Джандан Тюмер пояснив, що загальна товщина новозбудованого дорожнього полотна складає більше одного метра. «Бетонка» будується за допомогою асфальто- і бетоноукладача. За добу «дорожники» вкладають 700-800 метрів полотна. Станом на 16 липня на об’єкті працює один бетоноукладач. Та через місяць турецька компанія підсилиться такою ж спецмашиною.

Також керівник Укравтодору наголосив, що цементобетонні дороги мають ряд переваг над асфальтними. По-перше, відсутність імпортної складової. По-друге, довговічність матеріалів.

А Кирило Тимошенко додав, що готується державна цільова програма з будівництва бетонних доріг в Україні.

Крім того, посадовці заявили, що до кінця 2020-го автодорогу Н-31 у межах Дніпропетровської області теж мають здати в експлуатацію. У наступному році добудовуватимуть лише штучні споруди.

Що ж, присутні побачили техніку, що працює в нічну зміну, почули терміни щодо здачі об’єкту. Доживемо до зими. Можливо, на Дніпро й Решетилівку їздитимемо вже по новій дорозі.


Автор: Олександр ДІДЕНКО


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
17 липня 2020, 13:21 | Кобеляки | Цікаве
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації