Вхід | Реєстрація

Затримали посадовця, який вимагав хабар за оформлення інвалідності

Затримали посадовця, який вимагав хабар за оформлення інвалідності

Працівники слідчого управління поліції Полтавщини у взаємодії зі співробітниками регіонального управління Служби безпеки України, під процесуальним керівництвом Прокуратури Полтавської області викрили на двох керівників однієї з медико-соціальної експертної комісії та лікарсько-профілактичного закладу регіону, причетних до спроби оформлення за хабар інвалідності з дитинства.

За попередніми даними слідства, посадовці через посередника вимагали гроші у сумі 1,2 тисяч американських доларів від місцевого жителя, який намагався оформити документи у зв’язку із втратою працездатності.

Правоохоронці затримали посередника відповідно до ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України після одержання частини хабара.

Артем Родигін, заступник начальника поліції Полтавщини, повідомив: «Слідчими проведено ряд обшуків за адресами проживання та здійснення злочинної діяльності фігурантів у кримінальному провадженні. Під час слідчих дій правоохоронці виявили документацію на інших громадян, з яких, ймовірно, також вимагали гроші за отримання групи інвалідності».

Затриманому планується повідомити про підозру за ч. 5 ст. 27 ч. 3 ст. 368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України.

Тривають слідчі дії для притягнення до відповідальності інших винних осіб.

У разі доведення провини фігурантам загрожує позбавлення волі на строк до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.


Автор: За матеріалами Слідчого управління ГУНП в Полтавській області


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
23 липня 2020, 09:59 | Полтавщина | Кримінал
1. Дід Панько / 30 липня 2020, 21:52
Цікаво! А коли ж приїдуть в Кобеляки і погладять проти шерсті "Кобеляцького хабарника", бо кажуть що наш Василь уже так зажерся, що за отримання групи платять навіть хворі у яких немає ноги. Не так давно мав розмову з людною якій просто необхідна група по інвалідності, а за продовження групи запросили кругленьку суму, а так як чоловік дійсно не може працювати, прийшлось викласти кругленьку суму, бо без грошей, як сказали не факт що продовжать, мало може нога відросте!
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації