Вхід | Реєстрація

Руденківську школу ремонтуватимуть за урядовою програмою

Руденківську школу ремонтуватимуть за урядовою програмою

На ремонт та придбання обладнання для їдалень і харчоблоків держава виділила 600 тисяч гривень.
Цього року в Руденківському опорному закладі загальної середньої освіти мають реалізувати кілька багатотисячних проектів. Про це розповів директор навчального закладу Андрій Дігтяр.

За інформацією очільника школи, наразі оголошений тендер з ремонту та придбання обладнання для їдалень (харчоблоків) закладів загальної середньої освіти. Аукціон із визначення переможця відбудеться 31 липня. Фінансуватиметься проект із кількох джерел. За урядовою програмою «Спроможна школа для кращих результатів» навчальний заклад отримав 600 000 гривень, ще 80 000 виділила місцева влада.

Згідно з тендерною документацією, для опорної школи та філій мають придбати промислові електром’ясорубки, картоплечистку, електрокип’ятильники, електричні промплити, морозильні скрині, холодильні шафи, стелажі для сушіння посуду, виробничі столи, витяжки та пароконвектомат.

Також у Руденківській ЗОШ проведуть «реконструкцію санвузла з облаштуванням індивідуальної кабінки для осіб з обмеженими можливостями» вартістю 785 496 гривень.

— Це виключно кошти громади. Частину з них складає економія, що утворилась під час карантину (енергоносії, харчування і так далі), частину обіцяє виділити сільська рада. Планується встановити десять нових унітазів та умивальників, із облаштуванням кабінок, та обладнати санвузол для людей з інвалідністю. У минулому році в нашому закладі зробили пандус. Після завершення робіт, увесь перший поверх буде пристосований для дітей з інвалідністю, — говорить Андрій Дігтяр.

Крім того, директор школи додав, що загалом опорний заклад і філії відвідують більше 400 дітей. Із нового навчального року два шкільні автобуси курсуватимуть за новими маршрутами: мале коло — Солонці, Пологи Низ, понад Галущеною Греблею, Мар’янівка, Пудлівка; велике — Дубина, Клюсівка, Нові Санжари, Зачепилівка.

Для довідки. На офіційному сайті Міністерства освіти і науки України вказано, що Урядова програма «Спроможна школа для кращих результатів» — це фінансова підтримка закладів освіти на ремонт будівель шкіл, завершення недобудов, закупівлю обладнання для класів та оновлення навчальних кабінетів, інтер’єрів у коридорах, класах та інших приміщеннях школи.

Субвенція на реалізацію програми «Спроможна школа для кращих результатів» складає 3,5 мільярда гривень. Її уряд надав 12 лютого цього року. На фінансування проектів можуть претендувати будь-які опорні школи та інші школи, у яких здобувають освіту не менше 350 учнів.

Проектні заявки для шкіл формують їх засновники та подають до обласної державної адміністрації. Школи повинні реалізувати проект до 31 грудня.


Автор: Олександр ДІДЕНКО


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації