Вхід | Реєстрація

Найчистіша кобеляцька вода — в недіючій свердловині

Найчистіша кобеляцька вода — в недіючій свердловині
На відміну від своїх колег із райради, міські депутати під час своєї сесії грошей не ділили. Натомість вони багато говорили про воду. Зокрема й про те, що через 5-6 років Кобеляки можуть зіткнутися з проблемою нестачі питної води.
А розпочалася сесія із бюджетного питання. Завідуюча фінансовим відділом міськради Надія Назарова повідомила, що депутатам потрібно перерозподілити 16 тисяч гривень, які залишились на спецрахунку з минулого року. Це гроші з батьківської плати, яку кобелячани сплачують за перебування малюків у дитсадках. Зараз їх потрібно використати на закупівлю продуктів харчування. Депутати прийняли відповідне рішення одноголосно.
Міський голова повідомив колег про приємну новину. Бюджет Кобеляк виконаний на 106,2% і цифра перевиконання за підсумками 9 місяців може ще й зрости. А це означає, що понадпланові надходження підуть на розвиток міста. І вже на наступній сесії міські обранці займатимуться розподіленням майже 200 тисяч гривень. Міський голова висловив пропозицію розподілити ці гроші на введення в експлуатацію артсвердловини в мікрорайоні Заворскло, на дитячі садки та ремонт доріг. Також він повідомив, що найближчими днями в Кобеляки прибудуть ще 25 контейнерів для збору сміття і запропонував депутатам вносити пропозиції щодо місця їх встановлення.
Єдина дискусія на сесії виникла при розгляді питання про зняття з балансу ККП «Водоканал» кількох одноповерхових багатоквартирних будинків. Депутати Володимир Шибіка та Андрій Тристан висловили свої застереження щодо проблем, які можуть виникнути при експлуатації електро- та газових мереж в цих будівлях. Та все ж депутати, нехай і не одноголосно, але прийняли відповідне рішення.
У «різному» міські обранці говорили про воду та проблему з дорожнім рухом на площі Перемоги. Як повідомив Олександр Ісип, в кількох артсвердловинах, що діють на території міста, вичерпується запас питної води. Причина — полив городів. У разі, якщо ситуація не зміниться, по песимістичних прогнозах вже через 5-6 років ці свердловини доведеться тампонувати. І бурити нові, що надзвичайно дорого. До речі, влітку в мікрорайоні Заворскло була пробурена нова артсвердловина. Згідно з заключенням райСЕС вода там — надзвичайно високої якості. І її дуже багато. Але свердловина не введена в експлуатацію, позаяк місто за неї не заплатило. А створений в мікрорайоні кооператив ніяк не може оплатити проект по проведенню вуличного водогону. «Водне» питання озвучив депутат Володимир Чуйков. У дискусії взяли участь Андрій Тристан та директор КП «Водоканал» Юрій Тагадюк.
Роман Матюхов у своєму виступі загострив увагу на тривожній ситуації, яка склалася в місті із безпекою дорожнього руху після початку сезону буряковезення. Величезні «фури», завантажені буряками, рухаються на Білики через площу Перемоги. І мають проблеми під час вихідних днів, коли панує жвава ринкова торгівля і вся площа заставлена легковими автомобілями та палатками торгівців. Роман Володимирович сказав: «Це дуже небезпечно. Я колись попереджав про небезпеку, пов’язану із відсутністю у працівників «Водоканалу» засобів індивідуального захисту. Не відреагували. І всі ми пам’ятаємо трагедію, коли в каналізаційному колодязі загинули двоє людей. Дуже не хочу наврочити, але щось подібне може статися і на Площі Перемоги». Усі згодились, що проблема дійсно існує. І вирішили звернутись за допомогою і консультацією в ДАІ.
Розглянувши 12 питань, депутати закінчили свою роботу за годину і п’ятнадцять хвилин.

Автор: Ігор Філоненко


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
25 вересня 2009, 12:14 | Кобеляки | Політика
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації