Вхід | Реєстрація

Хворі на коронавірус самоізолювались

Хворі на коронавірус самоізолювались

Причому, зробили це одразу після того, як дізналися про свій діагноз. Про це редакцію повідомила жінка, у якої медики діагностували COVID-19.

У кінці минулого тижня обласні чиновники від медицини повідомили про кілька нових випадків захворювання на коронавірусну інфекцію на території Полтавської області. Зокрема, у повідомленнях йшлося про те, що два нових випадки зафіксовані в Кобеляцькому районі.

Правдивість цього повідомлення редакції підтвердили всі керівники медслужб району. Щоправда, головний лікар ЦРЛ Володимир Казирод одразу зазначив, що оскільки в людей, інфікованих «ковідом», перебіг хвороби легкий, то вони лікуються амбулаторно, отже нагляд за ними і лікування проводить інша медструктура.

Валентина Семиног, керівник міжрайонного лабораторного центру, розповіла, що хворі люди перед цим їздили в один з регіонів західної частини України, де заражених коронавірусом значно більше, аніж на Полтавщині. Після приїзду хворі контактували з іншими жителями села, у якому проживають. Зараз усіх контактних осіб тестуватимуть.

Після того, як на сайті «ЕХО» було надруковане повідомлення про те, що в Кобеляцькому районі виявили два нових випадки зараження на COVID-19, до редакції зателефонувала жінка. Вона розповіла, що є однією з тих двох хворих, і ввічливо, але настійливо попрохала внести уточнення в  нформаційне повідомлення, оприлюднене на сайті. За словами співрозмовниці, не всі наведені в повідомленні факти відповідають дійсності. Жінка повідомила, що про свій діагноз дізналася, вже прибувши в Кобеляцький район. Їй повідомили, що вона контактувала із хворою людиною. Потім виявилося, що вірус вразив і її. Одразу після того, як хворі жителі району дізналися про свій діагноз, вони самоізолювалися. А контактували в основному із членами своєї сім’ї.

У всіх хворих перебіг захворювання проходить у легкій формі.


Автор: Ігор ФІЛОНЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
28 липня 2020, 20:16 | Кобеляки | Спорт і здоров'я
1. Fed654Frumos / 28 липня 2020, 20:36
Ну от надрукували дійсно путню інформацію.Чим більше висвітлення про цей грьобаний вірус,тим буде менше психозу в населення.До речі,жіночка,яка зателефонувала до редакції теж умниця,внесла ясність про цю ситуацію,тим більше,що від цього ніхто не застрахований.

Змінено 28.07.2020, 20:38
2. Selena2017 / 28 липня 2020, 22:22
Мучить мене питання : кого чи чого ми боїмося більше ? В магазинах вимагають : "Одягніть маску!" - останніми днями все наполегливіше . Бояться штрафів. МатерІ ведуть трьохрічних дітей, самі в масках, діти --ні. Їх що, не "беруть " віруси? То поліцейських чи вірусу?
3. Fed654Frumos / 28 липня 2020, 23:17
Я х.єю дорогая редакція.Вас же просили уточнити інформаційне повідомлення,а не видаляти його повністю,навіть з коментами.В кои-то веки надрукували актуальну інфу,і ту видалили.Щас начнуть знову засирати сайт про якісь згорілі сінники,десь в Оржиці.
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації