Вхід | Реєстрація

Ремонт амбулаторії та житло для сімейного лікаря

Ремонт амбулаторії та житло для сімейного лікаря

Такі завдання поставили перед собою депутати Нехворощанської сільської ради.

Днями з відкритих джерел редакції стало відомо, що виконавчий комітет Нехворощанської ОТГ шукає підрядну організацію, яка відремонтує приміщення колишнього терапевтичного відділення районної лікарні. Загальна вартість тендеру становить 11 470 161 гривня.

Як повідомила виконуюча обов’язки голови громади Ольга Гапон, за ці кошти планується провести реконструкцію будівлі.

— У приміщенні хочемо розмістити відразу три відділення: амбулаторію загальної практики сімейної медицини, швидку допомогу і денний стаціонар, — говорить сільський голова. — Також у будівлі знаходитимуться гаражні бокси на кілька автомобілів.

Реконструкцію приміщення проводитимуть у кілька етапів. Наразі в бюджеті громади закладено 3 мільйони гривень, за які підрядна організація збудує новий дах. Далі сільська рада планує брати участь у обласних і державних проектах, аби залучити кошти на будівництво.

— Можливо, на утримання громад перейде і первинна медицина, — припускає Ольга Гапон. — Тому потрібно нам створювати всі умови для роботи медиків, залучати молодих спеціалістів. На останній сесії депутати проголосували за виділення 300 000 гривень для купівля житла сімейному лікарю.


Автор: Олександр ДІДЕНКО


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації