Вхід | Реєстрація

Від розчищення велодоріжки до ремонту вулиць

Від розчищення велодоріжки до ремонту вулиць

Керівник громадської організації «Свідома ініціативна Кобеляччина» Юрій Срібний зробив своєрідний звіт перед громадськістю щодо виконаних робіт у липні.

Голові «СІКу» та його помічникам справді є чим похвалитися. Адже протягом короткого проміжку часу з допомогою благодійників та небайдужих жителів Кобеляцького району був проведений благоустрій околиць міста, упорядковані садки Кувалдіна і аграрного ліцею та частково відремонтована проїжджа частина на двох вулицях.

Юрій Срібний говорить, що завдяки черговому суботнику, який відбувся 19 липня, вдалося прочистити доріжку від Максютиної до Галевої криниці. Цього разу на боротьбу з порослю вийшли Борис Андронов, Олександр Карнаух та юний велосипедист Богдан Заїка.

— Фактично за два суботники ми випиляли й вирубали хащі, довжиною у 1,5 кілометра. Залишається ще один раз активно попрацювати на цій місцині. Керівник фермерського господарства Роман Киценко згодився надати трактор, аби викосити цю територію. Тепер веду перемовини з представниками турецької фірми «Онур», аби вони прислали бульдозер, щоб спланувати територію і видалити пеньки. Якщо вдасться втілити в життя задумане, то в наступному році достатньо буде трактору з роторною косою проїхати від однієї криниці до іншої, аби велодоріжка залишалася проїзною, каже голова громадської організації.

Зі слів Срібного, у межах Кобеляк, Підгори, Лебединого, Перегонівки та Гарбузівки можна розробити три велосипедні маршрути, які підійдуть і початківцям, і професіоналам.

Продовжуються роботи біля садків Кувалдіна та аграрного ліцею. На початку липня Ігор Філоненко обробив власними хімікатами близько сотні дерев. Юрій Срібний разом із Віктором Савенком обкосили їх. А днями працівник агрофірми «Урожай» Станіслав Капуста більше чотирьох годин дискував міжряддя.

— Минулого тижня Володимир Боровський провів обкіс території від Бабенкової ями до районної лікарні, — продовжив Юрій Срібний. — А на вихідних вдалося домовитися з керівником проекту фірми «Онур» Джанданом Тюмером про виділення двох вантажівок відфрезованого асфальту, яким засипали ями на вулицях Ніни Уварової та Григорія Китастого. У суботу проїжджу частину планував Геннадій Мязін, а в неділю на цих вулицях працювала техніка підприємства «Водоканал Плюс».

Керівник «СІКу» зізнається, що постійно виникають проблеми з фінансуванням. Відсутність коштів не дозволяє вчасно провести обробіток землі, викосити траву.

Користуючись нагодою, Юрій Срібний подякував за фінансову допомогу Мирославу Кувалдіну, Миколі Антонову, за надану техніку Олександру Попрузі, Василю Гордійку, Роману Киценку, Володимиру Юрку та Володимиру Гречаному.


Автор: Олександр ДІДЕНКО


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
2 серпня 2020, 10:28 | Кобеляки | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації