Вхід | Реєстрація

Літературник під зоряним небом

Літературник під зоряним небом

У суспільстві побутує думка, що сучасна молодь чекає лише настання вихідних, аби піти на дискотеку, а в перервах між танцями переглядає в соціальних мережах фото друзів та зірок шоу-бізнесу. Насправді, танцювати, спілкуватися і веселитися з друзями притаманно більшості підлітків. Та цим їх інтереси зовсім не обмежуються. Яскравим доказом став літературник, що днями відбувся в Кобеляках.

Ідея провести в місті зібрання творчої молоді виникла в кобелячанина Богдана Бодні.

Він говорить:

— У минулому році я навчався в Харкові. І відвідував там літературні вечори. На них звучали авторські вірші та пісні, учасники грали на музичних інструментах (саксофон, фортепіано). Заходи проходили в приміщеннях, обладнаних для таких виступів, із музичною апаратурою мікрофонами. Вхід на літературні вечори був платним.

Повернувшись у Кобеляки, у юнака виникло бажання провести такий літературник у своєму місті. Та замість приміщень, які потрібно шукати і домовлятися про них, організували зібрання під відкритим небом, поряд із річкою Ворскла. Про свою ідею, час та дату її проведення Богдан написав у соціальних мережах.

— Я сам граю на музичних інструментах, пишу пісні. Хотілося познайомитися і послухати місцевих поетів, поспілкуватися з хлопцями й дівчатами, яким подобаються заходи такого напрямку.

Минулого літа Богдан організував кілька літературних вечорів. На перший прийшло більше сорока чоловік. Літературник зацікавив місцеву молодь віком від 15 до 20 років.

Згодом літо завершилося, частина учасників роз’їхалася на навчання, та й погодні умови не дозволяли далі збиратися просто неба.

У липні цього року літературні вечори відновилися. Допомогти Богданові із їх організацією та проведенням взялася Ліза Карпенко, учениця Кобеляцького ліцею № 2.

Дівчина каже:

— Місцем проведення літературника обрали перебитий міст, на березі Ворскли. Повідомляли про нього, знову ж, через Інстаграм. Головна мета літературного зібрання — щоб молодь мала можливість відкрити свої творчі здібності, перестала боятися критики однолітків чи взагалі оточуючих.

Захід мав розпочатися о 20‑ій. Ми з Богданом прийшли раніше, аби підготуватися, назбирати дров для багаття. За перші 15‑ть хвилин зібралося менше десяти чоловік. Я так засмутилася. Та згодом кількість учасників літературника зросла до тридцяти.

Ми співали пісні, слухали авторські музичні композиції Богдана Бодні. Власні вірші читали Тетяна Ліщина, Дарія Свячена, Анастасія Бодня. Так навколо вогнища у дружній атмосфері ми спілкувалися до півночі.
У найближчі тижні Богдан і Ліза планують провести черговий літературник. Дівчина говорить, що в соцмережах їй пишуть однолітки з інших населених пунктів Кобеляцького району, які теж хочуть взяти участь у літературному вечорі.

За інформацією стосовно дати і місця проведення літературника слід звертатися до організаторів. Їх нікнейми в Інстаграм lawlessnesssssssss (Богдан Бодня) та liiiza_karpenko (Ліза Карпенко).


Автор: Олександр ДІДЕНКО


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
31 липня 2020, 19:35 | Кобеляки | Цікаве
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації