Вхід | Реєстрація

Чому дієти не приносять користі при ожирінні

Чому дієти не приносять користі при ожирінні

Справитися з ожирінням за допомогою дієт та інших обмежень не вийде, оскільки це хвороба, яка вимагає медикаментозного лікування. Таку думку висловив лікар-дієтолог Олексій Ковальков.

Ковальков розповів, що тільки здорові люди можуть вдаватися до дієт для зниження або збільшення ваги. Але якщо людина хвора на ожиріння, то вага все одно буде набиратися, навіть при повному голодуванні, причому ще більше.

За словами дієтолога, ожиріння — хвороба, яку треба лікувати в лікаря, як і всі інші захворювання. Не потрібно мучити себе виснажливими дієтами, краще вирішити питання один раз, забувши про муки.

Спеціаліст назвав причиною ожиріння не шкідливу їжу, а гормональні порушення.

На думку Ковалькова, сама по собі шкідлива їжа не провокує ожиріння, хоча вона і здатна додати зайві кілограми. До ожиріння часто веде гормональний збій, який успішно виліковується лікарськими препаратами. Дієти ж можуть призупинити процес набору ваги тільки на короткий час.



Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
1 серпня 2020, 18:03 | Полтавщина | Спорт і здоров'я
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації