Вхід | Реєстрація

Окремі релігійні свята можуть стати державними

Окремі релігійні свята можуть стати державними

Володимир Зеленський доручив Кабінету Міністрів опрацювати питання надання державного статусу окремим релігійним святам, зокрема таким: Рамазан-Байрам, Курбан-Байрам, Песах, Рош-Гашана, Ханука, Великдень християн західного обряду та іншим.

Відповідний Указ №303/2020 Глава держави підписав 30 липня, повідомляє офіційне інтернет-представництво Президента.

Така пропозиція подається з метою забезпечення конституційних прав і свобод громадян, реалізації рівних прав і можливостей усіх вірян, ушанування історії, культури, традицій українського суспільства як багатонаціонального та багатоконфесійного, зазначається в документі.

Згідно з Указом, Уряд має вивчити це питання та напрацювати пропозиції у взаємодії зі Всеукраїнською радою церков, релігійними організаціями та Українським інститутом національної пам’яті, після чого внести на розгляд Верховної Ради відповідний законопроект.

Указ набирає чинності з дня опублікування.



Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
6 серпня 2020, 19:30 | Полтавщина | Суспільство


1. Ltava / 7 серпня 2020, 10:39
На роботу ходити буде зовсім ніколи))))
2. orakul / 8 серпня 2020, 01:49
Ну шо, миряни пришелепуваті, ще нічого не бачите? Воістину «Ты видел многое, но не замечал; уши были открыты, но не слышал.» (Исаия 42: 20)
Ті, кому ви віддали Україну починают відкрито нагліти, хуцпа називається. Чи то зі скромності, чи з боязні пришелепків поки що Пурім не роблять державним святом. А здря. Тоді б може і ви хоч вуха Амана жерли, коли істи нічого не буде Але ще все попереду. Будуть вам і вуха Амана і маца з саранчою. Прикиньте, сидять Селена із Славком, які хрен забили на святкування Дня Перемоги і жеруть вуха Амана, ну тіпа ворога їхнього, бо із своїми ворогами вони вже примирилися. У них тепер Путін головний ворог, от тільки його вух їм не дають. Але то в кращому випадку вух Амана дадуть, а можуть і не дати. Можуть запрягти у возика. Посилання на 24tv.ua
3. orakul / 8 серпня 2020, 01:53
Для дуже упоротих критиків нагадаю, що по Конституції Україна світська держава і Церква (а значить і релігія) відділена від держави. Нехай хто що хоче, той те і святкує, держава тут із своїми святами при чім?
4. Ltava / 8 серпня 2020, 08:06
3.orakul
« Нехай хто що хоче, той те і святкує, держава тут із своїми святами при чім?
»


Не потрібно було взагалі релігійні робити святковими в державі, а тепер логічно всі свята усих релігій робити вихідними або ж повертатися на стартову позицію ---тільки обмежена кількість світських свят ))) Ну і радикально - визнати Україну православною ))))
5. Maksym / 8 серпня 2020, 08:31
Дайош День народження Будди, у 8-й день 4-го місяця за східним місячним календарем!
6. orakul / 8 серпня 2020, 10:25
4.Ltava
«Не потрібно було взагалі релігійні робити святковими в держав»

Ну так і я ж про те.
4.Ltava
«визнати Україну православною»

Ти таки йкийсь семіто-антисеміт. Як ти це собі мислиш? Це ж дискримінація, і не бидломаси, а президента, уряду, депутатів. Може ти їм тепер заборониш і мацу їсти? Ось нбалюдай що Сеелена тобі напише. А з іншого боку, що таке православіє? Ну в самому ж слові розгадка - ПРАВО-СЛАВІЄ. З якого боку тут "еврейской девы сын" разом з апостолами?
7. Fed654Frumos / 8 серпня 2020, 12:28
   Відкрити коментар, який містить ненормативну лексику
Цікаво,а в Ізраїлі наше Різдво чи Великдень теж зроблять вихідними?Або в Пакистані.В останньому якби президент таке запропонував,я думаю не прожив би й пів години.Ну а наші хахли живуть за принципом ’’нехай їбуть,аби не били’’.

Змінено 08.08.2020, 12:29
8. Filon / 9 серпня 2020, 14:34
5.Maksym
«Дайош День народження Будди, у 8-й день 4-го місяця за східним місячним календарем! »

Як буддист до "кості мозга" люто плюсую. Хоча, як дзен-буддист можу повторити за одним із їх патріархів " Хто такий Будда? Будда - це паличка-підтирка для попи".
Якось так.
Схоже влада у цій країні ні фіга не хоче, щоб її громадяни працювали. Бухай - це наше всьо. Празник за празником і празником поганяє. Хліба і видовищ. Не я придумав.
9. Borch / 10 серпня 2020, 14:39
8.Filon
«Схоже влада у цій країні ні фіга не хоче, щоб її громадяни працювали.»

Як багато в цих словах комунізму. По вашому в КНДР все вірно влада робить? Кожному роботу знайшла! Справжні управлєнци!
10. Ltava / 10 серпня 2020, 17:48
9.Borch
« По вашому в КНДР все вірно влада робить»


КНДР займає передові позиції у світі і середня заробітна плата вища чим у багатьох країнах(( А Україна із своїми пільгами , субсидіями і різними соціальними подачками дійсно пробує побудувати популістично-соціалістичну державу при пустій казні)))
11. Fed654Frumos / 10 серпня 2020, 20:58
Шановне лтаво,ви мабуть мали на увазі КНР.
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації