Вхід | Реєстрація

Окремі релігійні свята можуть стати державними

Окремі релігійні свята можуть стати державними

Володимир Зеленський доручив Кабінету Міністрів опрацювати питання надання державного статусу окремим релігійним святам, зокрема таким: Рамазан-Байрам, Курбан-Байрам, Песах, Рош-Гашана, Ханука, Великдень християн західного обряду та іншим.

Відповідний Указ №303/2020 Глава держави підписав 30 липня, повідомляє офіційне інтернет-представництво Президента.

Така пропозиція подається з метою забезпечення конституційних прав і свобод громадян, реалізації рівних прав і можливостей усіх вірян, ушанування історії, культури, традицій українського суспільства як багатонаціонального та багатоконфесійного, зазначається в документі.

Згідно з Указом, Уряд має вивчити це питання та напрацювати пропозиції у взаємодії зі Всеукраїнською радою церков, релігійними організаціями та Українським інститутом національної пам’яті, після чого внести на розгляд Верховної Ради відповідний законопроект.

Указ набирає чинності з дня опублікування.



Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
6 серпня 2020, 19:30 | Полтавщина | Суспільство


1. Ltava / 7 серпня 2020, 10:39
На роботу ходити буде зовсім ніколи))))
2. orakul / 8 серпня 2020, 01:49
Ну шо, миряни пришелепуваті, ще нічого не бачите? Воістину «Ты видел многое, но не замечал; уши были открыты, но не слышал.» (Исаия 42: 20)
Ті, кому ви віддали Україну починают відкрито нагліти, хуцпа називається. Чи то зі скромності, чи з боязні пришелепків поки що Пурім не роблять державним святом. А здря. Тоді б може і ви хоч вуха Амана жерли, коли істи нічого не буде Але ще все попереду. Будуть вам і вуха Амана і маца з саранчою. Прикиньте, сидять Селена із Славком, які хрен забили на святкування Дня Перемоги і жеруть вуха Амана, ну тіпа ворога їхнього, бо із своїми ворогами вони вже примирилися. У них тепер Путін головний ворог, от тільки його вух їм не дають. Але то в кращому випадку вух Амана дадуть, а можуть і не дати. Можуть запрягти у возика. Посилання на 24tv.ua
3. orakul / 8 серпня 2020, 01:53
Для дуже упоротих критиків нагадаю, що по Конституції Україна світська держава і Церква (а значить і релігія) відділена від держави. Нехай хто що хоче, той те і святкує, держава тут із своїми святами при чім?
4. Ltava / 8 серпня 2020, 08:06
3.orakul
« Нехай хто що хоче, той те і святкує, держава тут із своїми святами при чім?
»


Не потрібно було взагалі релігійні робити святковими в державі, а тепер логічно всі свята усих релігій робити вихідними або ж повертатися на стартову позицію ---тільки обмежена кількість світських свят ))) Ну і радикально - визнати Україну православною ))))
5. Maksym / 8 серпня 2020, 08:31
Дайош День народження Будди, у 8-й день 4-го місяця за східним місячним календарем!
6. orakul / 8 серпня 2020, 10:25
4.Ltava
«Не потрібно було взагалі релігійні робити святковими в держав»

Ну так і я ж про те.
4.Ltava
«визнати Україну православною»

Ти таки йкийсь семіто-антисеміт. Як ти це собі мислиш? Це ж дискримінація, і не бидломаси, а президента, уряду, депутатів. Може ти їм тепер заборониш і мацу їсти? Ось нбалюдай що Сеелена тобі напише. А з іншого боку, що таке православіє? Ну в самому ж слові розгадка - ПРАВО-СЛАВІЄ. З якого боку тут "еврейской девы сын" разом з апостолами?
7. Fed654Frumos / 8 серпня 2020, 12:28
   Відкрити коментар, який містить ненормативну лексику
Цікаво,а в Ізраїлі наше Різдво чи Великдень теж зроблять вихідними?Або в Пакистані.В останньому якби президент таке запропонував,я думаю не прожив би й пів години.Ну а наші хахли живуть за принципом ’’нехай їбуть,аби не били’’.

Змінено 08.08.2020, 12:29
8. Filon / 9 серпня 2020, 14:34
5.Maksym
«Дайош День народження Будди, у 8-й день 4-го місяця за східним місячним календарем! »

Як буддист до "кості мозга" люто плюсую. Хоча, як дзен-буддист можу повторити за одним із їх патріархів " Хто такий Будда? Будда - це паличка-підтирка для попи".
Якось так.
Схоже влада у цій країні ні фіга не хоче, щоб її громадяни працювали. Бухай - це наше всьо. Празник за празником і празником поганяє. Хліба і видовищ. Не я придумав.
9. Borch / 10 серпня 2020, 14:39
8.Filon
«Схоже влада у цій країні ні фіга не хоче, щоб її громадяни працювали.»

Як багато в цих словах комунізму. По вашому в КНДР все вірно влада робить? Кожному роботу знайшла! Справжні управлєнци!
10. Ltava / 10 серпня 2020, 17:48
9.Borch
« По вашому в КНДР все вірно влада робить»


КНДР займає передові позиції у світі і середня заробітна плата вища чим у багатьох країнах(( А Україна із своїми пільгами , субсидіями і різними соціальними подачками дійсно пробує побудувати популістично-соціалістичну державу при пустій казні)))
11. Fed654Frumos / 10 серпня 2020, 20:58
Шановне лтаво,ви мабуть мали на увазі КНР.
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації