Вхід | Реєстрація

Без кого не варто починати будівництво

Без кого не варто починати будівництво

Більше п’яти років в Україні діє закон «Про особливості здійснення права власності у багатоквартирному будинку». Або ще як його називають у народі закон про Об’єднання співвласників багатоквартирних будинків. Фактично, ОСББ являє собою об’єднання людей, які займаються управлінням будинку, де проживають. Здавалося б , простіше простого утворити ОСББ. Адже достатньо зібратися мешканцями, затвердити статут, обрати голову і бухгалтера, відкрити рахунок, на який надходитиме "квартплата". Потім використовувати ці кошти на ремонт і утримання будинку та прибудинкової території.

Виявляється, це лише на перший погляд усе зробити легко. Так як особливо проблемними стають земельні питання та паперова документація. Жителі нашого будинку переконалися в цьому на власному досвіді.

 

І прибудову узаконити, і горище приватизувати

Хоча Київ вважається найбільшим і найсучаснішим містом України, житловий фонд багатоквартирних будинків має ряд своїх нюансів. Чимало з них введені в експлуатацію протягом другої половини минулого століття. Квартири мають обмежену площу, яку власники збільшують за рахунок прибудов і перепланування помешкання. Проведення цих робіт тягне за собою попередню підготовку і оформлення відповідної дозвільної документації. Іншими словами, зробити прибудову до першого чи другого поверхів законною.

При створенні ОСББ кілька мешканців нашого столичного будинку з’ясували, що не мають таких документів. І в будь-який момент орган містобудівного контролю може зобов’язати їх розібрати прибудови. На щастя, узаконити прибудови до квартир нам допомогли юристи експертного сервісу «DOZVIL». Сусіди по будинку, які скористались послугами фахівців, оформили прибудови. Ті ж, хто відмовився, пройшли десятки юридичних контор і до сьогодні судяться з представниками містобудівного контролю.

Та не лише з прибудовами виникають проблеми. Троє власників квартир на верхньому поверсі виявили бажання приватизувати собі горище. Після обговорень і консультацій із вже знайомими нам юристами, мешканці будинку погодились. Оскільки горище не знаходилось у аварійному стані, а загальні комунікації були перенесені, бажаючі отримали згоди всіх мешканців будинку та держінстанцій.

Далі почалася епопея з гаражами. Як відомо, у столиці неможливо обійтись без власного автотранспорту, і кожного з мешканців був гараж. І знову ми не змогли обійтися без спеціалістів із «DOZVIL», котрі надали кваліфіковану консультацію та допомогли нам стати законними власниками гаражних будівель.

За час, доки юристи готували нам усі документи та отримували дозволи, ми усвідомили, що перш ніж починати будь-які будівельні роботи, спершу слід проконсультуватися у фахівців «DOZVIL». Вони розуміють усі нюанси, що можуть виникнути про оформлені документів на нерухомість і будівництво.

Розміщено на правах реклами


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
11 серпня 2020, 08:31 | Полтавщина | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації