Вхід | Реєстрація

Вибори і «Порнофільми»

Вибори і «Порнофільми»

Судячи з деяких подій, земляків уже знову «торкає» тема майбутніх виборів. У всякому разі, до автора вже не раз і не двічі зверталися із питаннями саме на передвиборчу тематику. Один чоловік, житель далекого від Кобеляк Придніпровського, розповів, що серед оточуючих його людей жваво цю тему обговорюють. І, зокрема, говорять про участь у виборчій кампанії редактора «ЕХО».

Чоловік розказав:

— Наскільки мені відомо, Ви йдете на мера. Навіть членів Вашої команди знаємо.

Інший чоловік запитав:

— А Ви куди балотуєтесь?

А почувши відповідь, що «нікуди», щиро здивувався і зауважив:

— Не балотуєтесь? Ага, зрозумів. Вирішили «в тіні» залишатися.

Цікавий хід думок. Хоча й не оригінальний. Але простір для дискусії залишає.

Дійсно, що є світлом, а що тінню? І чи обов’язково йти у владу, якщо хочеш щось у своєму житті змінити на краще? Дискутувати на цю тему можна до безкінечності. Можна почати хоча б із того, навіщо люди йдуть у владу взагалі. Найрозповсюдженіший стереотип — хочуть украсти з бюджету. Або — хочуть щось змінити на краще в житті держави, міста, села тощо.

А можливо, люди йдуть туди, у ту саму владу, тому що їм це подобається? Ну кармічно так склалося, що їх туди тягне, вони отримують від цього задоволення. Можна ж і так сказати. Ну от подобається людині «рішати» питання, керувати іншими людьми, «рулити» бюджетними потоками. І вона йде у владу. А якщо при цьому ще й щось змінить на краще не лише у своєму житті або вкраде грошенят, то взагалі відчуває себе щасливою.

А іншій людині подобаються пісні панк-групи «Порнофільми». Вона не хоче бути «в системі», грати за правилами, придуманими іншими людьми. Така людина на перший погляд нічого не вирішує і нічого не змінює. Але це теж хибний стереотип. Адже те, що такі люди не намагаються щось вирішувати і змінювати, якраз і грає вирішальну роль. «Діяння через недіяння» називається. Ще задовго до народження Христа про цей постулат було відомо.

От давайте уявимо ситуацію, що в один момент більшість землян раптом стали прихильниками творчості «Порнофільмів» і «забили» на систему. Перестали ходити на вибори, йти у владу, відмовилися від служби в армії, перестали поклонятися якомусь одному чітко визначеному Богу.

Що тоді буде, якщо земляни раптом стануть панками? Держави розваляться, церкви розваляться, порядку не буде і почнеться хаос. Так скажуть одні.

Припиняться війни, зникнуть кордони, люди перестануть ненавидіти і вбивати інших людей тільки через те, що моляться іншому Богу, мають інший колір шкіри, більше грошей чи вибрали іншого політика. І, нарешті, стануть рівними, отже, й добрішими. Так скажуть інші.

Ну і хто правий? Де тут світло, а де тінь? Питання ледве не філософське. Напевне, істина десь посередині.

 

P.S. Хоча, якщо зовсім відверто, то для автора цієї статті пісні «Порнофільмів» набагато цінніші і важливіші, аніж посада голови Кобеляцької об’єднаної громади. Кожному своє, як було сказано. І перепрошую за можливо не надто системне викладення думок. Буває. Панк-року наслухався.


Автор: Ігор Філоненко


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
14 серпня 2020, 09:15 | Полтавщина | Редакційна
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації