Вхід | Реєстрація

Через 10 років кожен третій новий автомобіль буде електричним

Через 10 років кожен третій новий автомобіль буде електричним
Українці стали більше купувати автомобілів з Китаю

За оцінками AutoCar, до 2030 року щорічно буде реалізовуватися близько 31,1 мільйона електромобілів — це на 10 мільйонів більше, у порівнянні з останнім прогнозом за січень 2019-го. Примітно, що, за інформацією компанії, пік продажів бензинових і дизельних авто вже пройшов.

Відзначається, що до 2024 року світовий автомобільний ринок не повернеться до допандемічного рівня, а в цьому році продажі електрокарів складуть 2,5 мільйона. Однак, до 2025-го цей показник повинен збільшитися до 11,2 мільйона. До 2030 року на електромобілі припадатиме приблизно 81% всіх проданих електрифікованих машин.

«Спершу висока ціна багатьох електромобілів позначилася на кількості покупців. Однак, зараз вартість електромобілів практично зрівнялася з бензиновими і дизельними аналогами, тому число потенційних покупців збільшиться», — зазначив Джеймі Хемілтон, який курирує сферу електрокарів у Deloitte.

Незважаючи на це, потенційні покупці електрокарів, як і раніше, обмежені порівняно низькою дальністю ходу і відсутністю зарядної інфраструктури. Згідно з результатами опитування, близько половини британських водіїв будуть розглядати електрокар в якості свого наступного автомобіля. Однак 33% назвали інфраструктуру головною проблемою.

Від початку року українці придбали і зареєстрували понад 1,3 тисячі нових легковиків з Піднебесної, що на 20% більше, ніж рік тому. У результаті, частка китайських машин на ринку нових легкових авто збільшилася з 2,8% до 3,6%.

Більше 90% реалізованих в Україні в цьому році китайських автомобілів припало на три бренди: Chery (793 шт.); Haval (306 шт.); Faw (124 шт.).

Найпопулярніші автомобілі:

  • Chery Tiggo 2. З січня по червень цей субкомпактний кросовер вибрали 375 покупців;
  • Chery Tiggo 7, у активі якого 227 реєстрацій за півроку;
  • замикає лідерську трійку з результатом 202 продажі кросовер Haval H6.


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
15 серпня 2020, 15:48 | Полтавщина | Цікаве
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації