Вхід | Реєстрація

Завжди вперед, назад — ні кроку!

Завжди вперед, назад — ні кроку!
І знову осінь повільно ступає на нашу землю, змушуючи Туриста згортати палатку. Проте він не поспішає, наш Турист не з тих — іще не час для відпочинку вірного скакуна-велосопеда та байдарки, рано ще ховати карабін, бо не боїться справжній Турист ні холоду, ні дощу.
Із захопленням розпочинають новий навчальний рік учителі та вихованці Кобеляцької районної станції юних туристів, які віддані своїй справі і не зупиняються круглий рік. І ось уже 19-20 вересня — перший велосипедний похід гуртківців під керівництвом Володимира Яловеги. Розпочалася подорож із відвідання кінно-спортивної школи, де діти із задоволенням покаталися на благородних тваринах, а в знак вдячності почастували їх смачним хлібом. Попрощавшись сіли на велосипеди і не зчулись, як уже розбивають туристичний табір на мальовничому березі річки Ворскли. Яка ж смачна «лісова каша з димком», зварена на багатті, і яка дзвінка та милозвучна туристична пісня, що лунає від дружньої компанії. Одним словом, відпочили на славу, швидше б у наступний похід!
Як бачите, будні у наших спортсменів-краєзнавців проходять надзвичайно енергійно та цікаво, а вже про свята не може бути й мови — їх наші туристи святкують з особливим ентузіазмом та запалом. А святкують, бо є що святкувати. І в першу чергу — це Всесвітній день туризму, який відзначають у багатьох країнах світу 27 вересня ось уже протягом 30 років. Заснували ж його на ІІІ сесії Генеральної асамблеї Всесвітньої туристської організації, що відбулася в 1979 році в Мілані. З 1980 року відзначається щорічно. Проводиться святкування з метою пропаганди туризму, висвітлення його внеску в розвиток культурних зв’язків, забезпечення взаєморозуміння між народами.
Так і Кобеляцька райСЮТур пропагує, висвітлює і забезпечує розвиток туризму в районі. З цією метою ось уже багато років поспіль проводяться у Кобеляцькому районі змагання учнівської молоді зі спортивного орієнтування «Азимутальне коло», присвячені саме Всесвітньому дню туризму.
Здавалося, ніби сама природа допомагала юним туристам прийти вчасно до фінішу, нанісши всі контрольні пункти на карту: яскраве сонечко, приємний осінній вітерець, що додавали настрою і піднесення. Тож змагання пройшли на УРА! Серед 22 команд-учасниць йшла серйозна боротьба за бажане призове місце, проте змагалися у майстерності аж ніяк не з допомогою образ, емоцій та ворожості. Під час змагань панувала дружня, доброзичлива атмосфера.
Боролись-боролись — і ось що маємо: у середній віковій групі І місце отримала команда Бутенківської ЗОШ, ІІ місце — команда Солошинської ЗОШ, ІІІ — команда Озерської ЗОШ: у старшій віковій групі І місце виборола команда Кобеляцького НВК №1, ІІ і ІІІ місце — команди Солошинської ЗОШ. Учасники продемонстрували чудові здібності та уміння і довели, що жоден з них не побоїться залишитись віч-на-віч з природою на незнайомій місцевості. Тож задоволеними залишилися всі — юні туристи, які отримали неабияку втіху від занурення в туристичне життя, їхні керівники, які у майстерності вихованців побачили справжню високу оцінку своєї праці, організатори змагань, які відмінно виконали свою місію пропаганди та розвитку туризму.
Задоволення отримав і райський куточок Заворскли, який відчув дзвінкі голоси, веселий сміх, тупотіння дитячих ніг, а головне — надзвичайну повагу і любов до себе, бо справжній Турист ніколи не зашкодить природі.

Автор: Методист Кобеляцької райСЮТур Шабалтій Катерина


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
25 вересня 2009, 13:15 | Кобеляки | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації