Вхід | Реєстрація

Падаючий стовп у Галях

Падаючий стовп у Галях

Любителі полюбуватися архітектурними спорудами, які руйнуються чи падають, уже можуть не їздити в Італію, щоб побачити знамениту Пізанську вежу. У селі Галі-Горбатки є своя, поки що менш відома, падаюча споруда.

Про електроопору, що перебуває в аварійному стані, редакції повідомила жителька села Софія Михайлова.
Жінка завітала до нас і розповіла:

— У нас стовп уже кілька років, як похилився і ось-ось упаде. Один уже впав. Його кудись забрали і начепили дроти на інший. А той швиденько похилився. Я вже в «рес» і писала, і ходила. Реакції ніякої. Приїдьте, сфотографуйте, може тоді хоч щось зроблять.

Днями вдалося побувати в Галях-Горбатках, маленькому селі, що на території Кунівської сільради. Таким собі гідом по території виступив Максим. Хлопець ще неповнолітній, тому мама не дозволила фотографувати його обличчя. Але Максим охоче позував на фоні падаючого галівського стовпа.
Хлопець додав:

— Та про цей стовп усі знають. Він посеред болота стоїть. Був ще один, по-моєму, його вкрали.

Знають про аварійну електроопору і в кобеляцькій філії «Полтаваобленерго». Але трагедії із цього не роблять. Отже, й ремонтувати не поспішають. Нам пояснили, що одну із електроопор, яка раніше перебувала в аварійному стані, прибрали самі працівники «Полтаваобленерго». Той стовп був підпертий рейкою, але її вкрали місцеві жителі. Можливо, крадієм був і хтось із приїжджих. У принципі, це не так важливо, адже злодія вже ніхто не знайде.

Після цього електрики перечепили дроти на іншу опору. Вона похилилася під додатковим навантаженням. Дріт, за словами працівників «Полтаваобленерго», ізольований. Відремонтувати падаючу електроопору вони не встигають через те, що до неї не завжди можна доїхати по болоту.

У принципі, доїхати до падаючого галівського стовпа зараз можна без проблем, адже болото пересохло. Але електрикам знову щось заважає.



Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
29 серпня 2020, 10:39 | Кобеляки | Цікаве
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації