Вхід | Реєстрація

«Ранкова книготерапія» відвідала відділення онкології дитячої лікарні Полтави та створила справжню казкову книжкову фієрію

«Ранкова книготерапія» відвідала відділення онкології дитячої лікарні Полтави та створила справжню казкову книжкову фієрію

25 серпня, команда проекту "Ранкова книготерапія" відвідала полтавських дітлахів, які проходять лікування у відділення онкології дитячої лікарні Полтави та дала справжню виставу просто неба від вправних лікарняних клоунів, які вже мають багатий досвіт лікування усмішками. Програма складалася з декілької частин: авторських презентацій книжок, театралізованих шоу за мотивами цих книжок, майстер-класів для дітей двох вікових груп.

Серед заходів проекту головне місце зайняла презентація для малят  віком від 3 до 8 років нової дитячої книжки «Бузковий ведмідь, або Живий іграшковий Я», автором якої є харківська письменниця Мар'яна Гончарова-Горянська (Майя Северіна). Вона психолог, письменниця, редактор дитячої літератури видавництва «Ранок», автор популярної книжкової серії «Неймовірні тварини». Авторка книги про веселого ведмедика Буню читала свій твір, розповідала історію народження персонажу та підбадьорювала дітлахів, які спостерігали за дійством через вікна лікарні.

Для підлітків Мар'яна провела презентацію книжки популярної австралійської авторки Кайлі Форнасьєр , книжка якої «Все, що я тобі не сказала» була перекладена багатьма мовами Світу, українською зокрема. Нажаль, через карантин,  Кайлі Форнасьєр не мала можливості долучитися до події, тому її українська колега читала її твір та розповідала історію про головну героїню «Все, що я тобі не сказала», яка особисто мала проблеми зі здоров'ям та успішно їх подолала завдяки підтримці друзів.

По закінченні презентацій усі дітки отримали свої примірнички книжок із автографом української письменниці.

Події "Ранкової книготерапії" транслювалися для малечі, яка не мала можливості піднятися з ліжка в режимі он-лайн. Усе цікаве можна знайти на сторінці проекту у Фейсбук.

По закінченні програми, ініціатори проекту передали у відділення онкології дитячої лікарні Полтави 200 новеньких дитячих книжок, енциклопецій та розвиваючих ігор, які цього року, вийшли з друку у видавництві "Ранок".

За словами завідувачки відділенням онкогематології Світлани Шевченко: "Біля ігрової кімнати є стелаж з книгами для різного віку. Це книги у вільному доступі. Це дитячі книжки різнонаправлені. Тільки українською мовою. Це для дітей і інколи вони навіть вимагають більшого, якихось більш яскравих книг".

Полтавська дитяча лікарня – один з закладів куди команда проекту привезла свою програму та передала книжки для створення "Лабораторій киготерапії".

За словами керівника пректу "Ранкова книготерапія" Юлії Валової : " Лабораторії це невеличкі бібліотеки сучасної української дитячої книжки, де усі охочі до читання діти зможуть знайти нових  літературних друзів, та відволіктися від поганих думок. Ми намагалися підібрати для дітліхів найцікавіші видання та сподіваємось, що книги радуватимуть їх та підбадьорюватимуть на шляху до повного одужання".

Далі "Ранкова книготерапія" вирушила до Черкас, де вже сьогодні вітатиме дітей, які борються з важкою хворобою у місцевому онко-диспансері. Загалом команда інтузістів відвідає  7 подібні закладів у 5 містах України. За тиждень, вона буде у Дніпрі. А згодом, привітається з маленькими пацієнтами книготерапії у Миколаєві та Києві.

Нагадуємо, що ініціатором проекту «Ранкова книготерапія» стало українське видавництво дитячої літератури «Ранок». Здійснити ідею вдалося завдяки підтримці "Українського культурного фонду". До участі в проекті були запрошені лікарняні клоуни "Файні носи" з Харкова.

 

Графік наступниї подій проекту:

26.08.2020 Черкаси, КНП " ЧЕРКАСЬКИЙ ОБЛАСНИЙ ОНКОЛОГІЧНИЙ ДИСПАНСЕР ЧЕРКАСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ, вул. Менделєєва, 7. Початок у 16:00 (Дві події)

31.08.2020 Дніпро, Обласна дитяча клінічна лікарня, відділення Онкологія, вул. Космічна, 13. Початок о 15:00 (Дві події)

8.09.2020 Миколаїв, Дитяча обласна лікарня, вул. Миколаївська, 21. Початок 15:00 (Дві події)

14.09.2020 Київ, Київський обласний онкодиспансер, вул. Богавутовська 1. Початок  16:00 (Дві події)

15.09.2020 Київ, Охматдит, онкологічне відділення, вул. Шолуденка, 10. Початок 15:00 (Дві події)

16.09.2020 Київ, Охматдит, відділення гемодіалізу, вул. Шолуденка, 10. Початок 15:00 (Дві події)


Автор: Юлія Валова


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
31 серпня 2020, 18:03 | Полтава | Культура та освіта
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації