Вхід | Реєстрація

Перегонівський колектив «Чарівниця» відзначив ювілей

Перегонівський колектив «Чарівниця» відзначив ювілей

Учасниці вокального ансамблю, що діє при сільському клубі, відсвяткували десятиріччя своєї творчої роботи.

У п’ятницю, 28 серпня, у Перегонівському клубі було досить людно. Адже жителі та гості села зібралися тут, аби привітати з ювілеєм учасниць аматорського вокального колективу «Чарівниця». А оскільки ансамбль виступає на кожному заході, що проходить у місцевому клубі, то і на власний ювілей талановиті жінки підготували розважальну програму.

Як розповіла керівник «Чарівниці» Любов Полонська, офіційно ансамбль почав діяти в 2010 році. Зараз у його складі 11 учасниць, усі вони з Перегонівки.

— Ми співали й раніше. Щоправда, тоді наш колектив не мав назви. А 10 років тому приміщення клубу відремонтували і з’явився ансамбль, — говорить Любов Василівна. — Із моменту утворення і до сьогодні ми виступали ледь не в кожному населеному пункті Кобеляцького району, були неодноразовими учасниками Сорочинського ярмарку, нас запрошували на фестиваль у Дніпро. За свої виступи нагороджені десятками грамот і дипломів. Співаємо акапельно, під супровід музичних інструментів. До речі, наша учасниця Надія Іванівна Черніцька грає на баяні. І багато пісень ми виконуємо саме під її мелодії.

Крім вокалу, учасниці «Чарівниці» мають багато талантів: готують танцювальні номери, ставлять сценки, складають вірші. Разом із ними на сцені виступають Іван Шабельник, Анатолій Дуган, Микола Годзь, Сергій Курта, Олександр Гончаренко та інші жителі. Із задоволенням беруть участь юні мешканці Перегонівки.
Звичайно, що під час святкового концерту «ювіляри» продемонстрували всі свої уміння. Вони виконали з десяток пісень, презентували танець «Бабусі» та поставили сценку власного авторства на сімейно-побутову тематику «Придане».

У перервах між виступами «чарівниці» приймали вітання. Староста Перегонівки Іван Шабельник привітав талановитих жінок із ювілеєм і вручив їм грамоти й квіти. Іван Іванович подякував «чарівницям» за свята, які вони готують.

Він сказав:

— Пам’ятаю, як 10 років тому так сталося, що не тільки в Перегонівці, а і в інших населених пунктах нашої сільської ради клуби перебували в занепаді й потребували термінового ремонту. Усі бідкалися, що не вдасться відновити місцевий клуб. А коли все відремонтували, то ці жінки наче від щастя заспівали. І тепер радують нас своїм співом. Тому дякую вам за виступи, а також усім, хто долучився до ремонту приміщення, за допомогу.

Організатор культурних заходів у селі Лідія Біленко привітала своїх колег по творчому цеху віршем. Поетеса Олександра Казанко теж зачитала для «чарівниць» поздоровлення у віршованій формі та вручила їм торт із зображенням учасниць ансамблю.

— Бажаю, щоб ваші голоси були дзвінкими й неперевершеними ще довгі роки, — наголосила Олександра Казанко.

Отак, у дружній атмосфері «Чарівниця» відзначала десятиліття своєї творчої роботи.


Автор: Олександр ДІДЕНКО


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
3 вересня 2020, 14:50 | Кобеляки | Культура та освіта
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації