Вхід | Реєстрація

Поліція зможе проводити техогляд на дорозі

Поліція зможе проводити техогляд на дорозі

У Міністерстві інфраструктури планують ввести обов’язковий техогляд для всіх видів транспорту, а не тільки для комерційного до кінця 2020 року, інформує Перший діловий.

Повідомляється, що таке рішення обумовлене тим, що Україна повинна виконувати вимоги Угоди про асоціацію з Євросоюзом. Зокрема, це також стосується підвищення безпеки на дорогах. Відомо, що техогляд планують перейменувати в «транспортний рух придатність до експлуатації» (ПТПЕ).

Так, законопроект пропонує два види технічного іспиту: періодична перевірка транспорту,придорожній огляд.

Тепер приватні легкові автомобілі та легкові вантажівки масою до 3,5 тонни будуть проходити першу перевірку через 4 роки з моменту реєстрації, а потім кожні два роки. Що стосується таксі — через 1 рік з моменту реєстрації і щорічно. Автобуси, мікроавтобуси будуть перевірятися через 1 рік з моменту реєстрації і кожні півроку. Вантажівки та напівпричепи з вагою понад 3,5 тонни — через 1 рік з моменту реєстрації і щорічно. Мотоцикли з двигуном об’ємом понад 125 кубічних сантиметрів пропонують перевіряти через 2 роки з моменту реєстрації і кожні 2 роки.

Однак є й ті, кому не доведеться проходити перевірки:

  • транспорт з максимальною швидкістю до 25 км / год;
  • антикварний транспорт;
  • спортивні машини;
  • автомобілі з дипломатичною недоторканністю;
  • трактори та сільгосптехніка з об’ємом двигуна до 50 кубічних сантиметрів.


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
6 вересня 2020, 14:50 | Полтавщина | Суспільство
1. Дід Панько / 6 вересня 2020, 20:48
Одне питання: У Міністерстві інфраструктури що курять? Якість доріг де? Якість запчастин де? Оце точно незалежні! Ціна на світло, газ і т.д. встановлює Європа ? Так, питання: А де ж та незалежність? Точно курять! Точно якийсь бур’ян з Європи!
2. orakul / 6 вересня 2020, 22:03
1.Дід Панько
«світло, газ і т.д. встановлює Європа ? Так, питання: А де ж та незалежність?»

Це селен треба питати
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації