Вхід | Реєстрація

Депутати — президенту: знищивши малий бізнес, ми отримаємо 500 000 безробітних

Депутати — президенту: знищивши малий бізнес, ми отримаємо 500 000 безробітних

У середу депутати Дніпровської міської ради зібралися для того, щоб прийняти надзвичайно важливе звернення до Президента, Верховної Ради та Кабінету Міністрів. У ньому міські обранці прохали захистити спрощену систему оподаткування. На рішення присутніх своїм виступом вплинув депутат Хмельников Артем, який закликав колег підтримати підприємців.

Як повідомляє видання «Інформатор», на розгляд депутатів Дніпровської міськради надійшло звернення від громадської організації «Save ФОП» щодо збереження і розвитку спрощеної системи оподаткування, обліку та звітності. Детально проаналізувавши його та взявши за основу, працівники міськради підготували звернення до Президента, Парламенту і Кабміну з проханням захистити спрощену систему оподаткування.

Під час розгляду цього питання перед присутніми виступив представник всеукраїнського руху «Save ФОП» Олег Григоренко. Представник громадської організації наголосив:

— У Дніпропетровській області офіційно зареєстровані 132 тисячі ФОПів, з яких 60 тисяч працюють у Дніпрі. Вони приносять в місцевий бюджет 1,2 мільярда гривень. Рух «Save ФОП» об'єднує 30 громадських організацій, куди входить понад 30 тисяч підприємців і займається захистом прав та інтересів малого бізнесу як базису стабільної економіки. Рух «Save ФОП» відстоює принципи збереження спрощеної системи оподаткування, обліку та звітності. Введення касових апаратів для мікробізнесу з досліджень українських і зарубіжних інституцій показує свою неефективність. Весь світ відходить від механізму тотального контролю мікропідприємництва, яке в першу чергу несе функцію самозайнятості. ФОПи створюються там, де економіка не може створити високопродуктивних робочих місць. В Україні 1,5 мільйона ФОПів. Якщо хоча б на третину їх кількість зменшиться через фіскального контролю і введення РРО, ми можемо отримати 500 тисяч безробітних. Органи місцевого самоврядування як ніхто розуміють ситуацію на місцях. Потрібно визнати, що центральна влада некомпетентна, нездатна вирішувати стратегічні завдання розвитку держави, тому весь тягар відповідальності автоматично лягає на органи місцевого самоврядування. Ми дякуємо Борису Філатову за те, що він зустрівся з представниками «Save ФОП», за те, що він виступає на стороні малого бізнесу. ФОП — це не олігарх, який заробляє гроші в Україні, а витрачає їх за кордоном. Гроші, зароблені малим бізнесом, на 99% витрачаються на тій території, де ведеться бізнес. За ці кошти він навчає і виховує своїх дітей. Ми за легальний бізнес. Для легального мікробізнесу заклятим ворогом є нелегальний бізнес. Легальний підприємець платить податки, розробляє стратегії та дивиться в майбутнє».

Активісти «Save ФОП» розробили і подали три законопроекти, які зареєстрували у Верховній Раді. Вони вимагають їх прийняття, а також скасування законопроектів, прийнятих восени, які вводять касові апарати для мікробізнесу.

Депутат Дніпровської міської ради Артем Хмельников, у свою чергу, так пояснив важливість прийняття цього звернення:

— Із 2019 року наша шановна центральна влада зменшує фінанси місцевого самоврядування. Ми це відчуваємо відповідно до згортання програм, прийнятих міськрадою Дніпра. Бюджет міста зменшується «завдяки» рішенням, які приймає центральна влада і монобільшістю у Верховній Раді. Підприємці звернулися за підтримкою до міськрад, тому що їх не чують. Ми повинні розуміти, що робота ФОПів — це наповнення місцевих бюджетів. Це ПДФО, податок, яким ми поповнюємо місцевий бюджет і реалізуємо наші програми.

Міські обранці підтримали звернення до центральних органів влади, де пропонують прийняти законопроекти, що пожвавлять бізнес-активність існуючих ФОП і створять підстави для довіри підприємців до фіскальних органів і їх впевненість у законодавчій стабільності.

«Законопроекти набувають найважливіше значення, особливо після карантину. Вони дозволять стимулювати вихід з тіні «сірих підприємців», збільшити надходження до місцевих бюджетів. Крім того, це сприятиме зростанню самозайнятості та створення нових робочих місць. Також це буде стимулювати установку терміналів і збільшення безготівкових розрахунків», — йдеться у зверненні.

До слова, раніше подібні звернення прийняли міськради Луцька, Івано-Франківська, Лозової, Тернополя, Кам'янського, Миргорода й інших міст.


Автор: Євген ОЛЕКСАНДРОВ
Розміщено на правах реклами


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
2 вересня 2020, 17:36 | Полтавщина | Політика
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації