Вхід | Реєстрація

На Полтавщині офіційно стартували місцеві вибори

На Полтавщині офіційно стартували місцеві вибори

25 жовтня 2020 року в Україні відбудуться перші місцеві вибори за новим виборчим законодавством. Обиратимуть депутатів місцевих рад - сільських і селищних, міських, районних та обласних, районних у містах, а також сільських, селищних, міських голів.

Постановою ЦВК від 08 серпня 2020 року № 160 призначено перші вибори депутатів сільських, селищних, міських територіальних громад і відповідних сільських, селищних, міських голів в усіх 60 громадах області. Виборчий процес офіційно стартував 5 вересня.

Про перебіг та підготовку до виборів на апаратній нараді розповіла т.в.о. начальника відділу адміністрування Державного реєстру виборців апарату облдержадміністрації Олена Котенко.

За її словами, ЦВК сформувала обласні, районні та міські територіальні виборчі комісії. В Полтавській області створено 1 обласну, 4 районні та 16 міських виборчих комісій.

«У зв’язку з карантином цьогоріч навчання членів територіальних та дільничних виборчих комісій проведуть онлайн. З 5 по 15 вересня – тренінги для територіальних виборчих комісій. З 12 по 22 жовтня вебінари для членів дільничних  виборчих комісій», – сказала Олена Котенко.

Нововведенням Виборчого кодексу України є можливість для всіх виборців голосувати за місцем фактичного проживання, в тому числі й на місцевих виборах. Від нині усі мобільні всередині країни громадяни зможуть змінити або визначити свою виборчу адресу та проголосувати за місцем фактичного проживання на всіх видах виборів.

На території області існує 1255 постійно діючих виборчих дільниць (малих – 551, середніх – 395, великих – 309), з них 30 спеціальних виборчих дільниць.

Також вона поінформувала про календар місцевих виборів.


Автор: прес-служба Полтавської ОДА


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
7 вересня 2020, 14:27 | Полтавщина | Політика
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації