Вхід | Реєстрація

Представник Держпраці виявив недоліки на чкаловському газогоні

Представник Держпраці виявив недоліки на чкаловському газогоні

Для того, щоб відновити газопостачання в населеному пункті, їх потрібно усунути до 18 вересня.

Майже два місяці в невелике село Чкалове, що входить до складу Підгорянської сільської ради, припинене газопостачання. І справа тут не в злісних абонентах-неплатниках, а в будівництві нової автодороги Н-31, що пролягатиме неподалік Чкалового. Як стверджують посадовці Кобеляцької райдержадміністрації, при розробці Службою автомобільних доріг проектної документації на будівництво автошляху чкаловський газогін забули включити в план. При цьому газова труба, що знаходилася на кількаметровій глибині, перетинається з майбутньою дорогою. І коли працівники турецької компанії «Онур» розрили в глиняній горі коридор під майбутню дорогу, то натрапили на газогін. «Онурівці» розрили газову трубу, підперли її трьома металевими стовпцями, залишивши висіти в повітрі на висоті близько 8 метрів.

Газовики, аби запобігти надзвичайній ситуації, перекрили газогін, попередньо попередивши про це РДА та сільську раду. Із 13 липня жителі Чкалового залишилися без газопостачання. За цей час вони кілька разів перекривали автодорогу Дніпро — Решетилівка, збиралися в посадовців адміністрації. Та поки що газу в будинках чкалівців немає.

У серпні Служба автомобільних доріг замовила проект на тимчасовий газопровід. 8 вересня представник Управління Держпраці Микола Фурман приїхав перевірити готовність газогону до введення в експлуатацію.

Представник Держпраці вказав, що газопровід і сталевий футляр змонтовані згідно проекту. Серед недоліків виявлена відсутність системи електрохімзахисту, виконавча техдокументація представлена не в повному обсязі і з помилками, відсутні інформаційні стовпчики з інформаційними табличками.

У підсумку, було прийняте комісійне рішення — для введення в експлуатацію тимчасового газопроводу, Служба автодоріг і генпідрядник мають до 18 вересня усунути недоліки.


Автор: Олександр ДІДЕНКО


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
11 вересня 2020, 13:19 | Кобеляки | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації