Вхід | Реєстрація

Виплата підприємцям допомоги на дітей скасована

Виплата підприємцям допомоги на дітей скасована

Нагадаємо, що 22 квітня Кабінет Міністрів прийняв постанову № 329 «Деякі питання соціальної підтримки сімей з дітьми» про надання фінансової допомоги на період дії карантину та на один місяць після дати його відміни підприємцям, у сім’ях яких виховуються діти віком до 10 років. Постанова набрала чинності 5 травня.

Допомогу отримували фізичні особи-підприємці, які обрали спрощену систему оподаткування та належать до І-ої і ІІ-ої групи платників єдиного податку. Виплати дорівнювали прожитковому мінімуму, встановленому на дітей відповідних вікових груп станом на 1 січня 2020‑го. Зокрема, на дітей віком до 6 років — 1779 гривень, а від 6‑ти до 10‑ти — 2 218.

Керівник відділу грошових виплат і компенсацій Управління соцзахисту Кобеляцької РДА Олександр Боровик повідомив, що з 1 вересня виплата цієї допомоги припинена:

— 22 липня Кабінет Міністрів прийняв постанову № 641, відповідно до якої із вересня скасовано програму щодо виплати підприємцям допомоги на дітей.

 

«Пакунок малюка» монетизували

Також Олександр Боровик розповів, за яким алгоритмом мають діяти батьки, патронатні вихователі чи опікуни, щоб отримати кошти від держави на придбання речей для новонародженої дитини.

— По-перше, вони звертаються в ПриватБанк, де укладають договір з банком, відкривають рахунок зі спеціальним режимом використання, отримують соціальну картку, — говорить керівник відділу грошових виплат і компенсацій. — По-друге, звертаються до структурного підрозділу з питань соціального захисту населення за місцем проживання чи перебування із заявою та пакетом документів протягом 12 місяців із дати народження дитини.

Документи:

  • копія свідоцтва про народження дитини;
  • копія посвідки на постійне проживання/посвідчення біженця/довідки про звернення за захистом в Україну/посвідчення особи, яка потребує додаткового захисту (для іноземця та особи без громадянства);
  • копія документа про присвоєння реєстраційного номера облікової картки платника податків;
  • копія рішення про встановлення опіки;
  • копія рішення про влаштування дитини в сім’ю патронатного вихователя;
  • довідка з пологового будинку про неотримання одноразової натуральної допомоги «пакунок малюка» (у разі народження дитини в пологовому будинку в 2020 році).

Заява та пакет документів можуть бути подані в електронному вигляді.

— Далі отримувач коштів самостійно витрачає їх протягом року у визначених закладах торгівлі або через інтернет-магазини для придбання наступних речей: дитячих товарів (засоби догляду та гігієни, одяг, взяття, харчування, посуд, іграшки, текстиль) і товарів для породіллі. Тобто, кошти з картки не можна знімати. Ними можна розрахуватися в чітко визначених магазинах, які вказані на сайті Мінсоцполітики, — наголосив Олександр Боровик.

У разі виникнення додаткових питань, Олександр Боровик радить звертатися за телефоном гарячої лінії відділу грошових виплат і компенсацій — (05343)3–21–30.


Автор: Ігор Бабаєв


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
14 вересня 2020, 09:04 | Полтавщина | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації