Вхід | Реєстрація

Жителі Іванівки ремонтують зруйновану дорогу

Жителі Іванівки ремонтують зруйновану дорогу

За день роботи вони відновили близько 300 метрів покриття.

Кілька років тому в Україні був створений Дорожній фонд, а дороги обласного і районного значення перейшли на баланс облдержадміністрацій. Згідно задуму, уряд мав відремонтувати ці автошляхи, а потім передати їх громадам. Минуло три роки, а непроїзними на Кобеляччині залишають чимало доріг. Серед них і автошлях О1708109, що проходить через Іванівку та ряд інших сіл району.

Розповідає житель Іванівки Олександр Василенко:

— Не пам’ятаю, коли востаннє ремонтували цю дорогу. А нею щодня курсують шкільні автобуси, автомобілі швидкої допомоги, проїжджають легковики і вантажівки. І кожен водій наражає себе та пасажирів на небезпеку, адже асфальтне покриття фактично зруйноване. У сільській раді недостатньо коштів, аби відремонтувати дороги в Іванівці, не говорячи про автошлях загального користування. Зважаючи на руйнацію сусідньої, канавської, дороги, область теж навряд чи виділить кошти. Тож вирішили ремонтувати самостійно. Звернулися за допомогою до депутата районної ради Ігоря Проценка. Він, у свою чергу, зв’язався із заступником начальника Служби автодоріг Володимиром Шараєм і з представниками фірми «Онур» Джанданом Тюмером та Мавлютом. Ті не відмовили, через кілька днів привезли в село дві вантажівки відфрезованого асфальту, загалом близько 45 тонн. Також Ігор Проценко домовився з керівником товариства «Кобеляцький Будсервіс» Олександром Чиніним, щоб той надав спеціаліста і віброплиту для трамбування.

Іванівці зібралися на своєрідну сходку, визначилися з технікою та матеріалами.

— Із двору зібралися по 100 гривень, аби заправити техніку та оплатити роботу кобеляцького «дорожника». Смолу знайшли на місці колишнього колгоспного асфальтного заводу, на току взяли щебінь, аби менше витрачати асфальт, — говорить Олександр Василенко.

У неділю зранку робота закипіла. Усього ремонтувати дорогу зібралися близько 25 чоловік. Сергій Сагайдачний на ЮМЗ навантажував щебінь і асфальт. Іван Василенко і Максим Климань на тракторах МТЗ-80 та Т-25 підвозили матеріали до ям. Інші чоловіки, «озброївшись лопатами», засипали щебінь і асфальт у ями, які попередньо просмолили. Заасфальтовані вибоїни проходили віброплитою. Не підвела й молодь. Темп у роботі задавали Максим Климань, Олександр Бублій, Микола Гордійко, Віталій Довгоженко, Юрій Калініченко і Віталій Шостак.

Зі слів Олександра Василенка, відфрезованого асфальту вистачило, аби залатати близько 300 метрів дороги, від в’їзду в Іванівку до повороту на центральну вулицю. Чоловік говорить, що повторно звертатиметься за допомогою до Ігоря Проценка, адже місцеві жителі готові далі ремонтувати зруйновану дорогу.

— Так, цей ремонт не довговічний. Але і їздити по розбитій дорозі просто неможливо, — підсумував Олександр Василенко.


Автор: Олександр ДІДЕНКО


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
12 вересня 2020, 10:16 | Кобеляки | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації