Вхід | Реєстрація

Життєвий успіх передбачає здоровий спосіб життя

Такою була основна теза прес-конференції заступника міського голови Віталія Нікіпелова в УНІА «Новини України». 11 лютого 2010 року набув чинності Закон України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо обмеження споживання і продажу пива та слабоалкогольних напоїв». Даним Законом до категорії алкогольних напоїв віднесено слабоалкогольні напої та пиво. Розширюються обмеження щодо їх продажу та споживання, а також уперше заборонено продаж слабоалкогольних напоїв особам до 18 років.
Саме прийняття такого Закону не вистачало останні три роки, аби отримати необхідний соціальний ефект від впровадження дій, затверджених рішенням виконкому Полтавської міської ради 28 березня 2007 року. Тоді, з метою недопущення розпивання спиртних напоїв на вулицях та у громадських місцях, пропаганди здорового способу життя, підтримання належного благоустрою міста, було вирішено «вжити заходів щодо недопущення розпивання спиртних напоїв, у тому числі слабоалкогольних та пива, на вулицях, у скверах і парках, усіх видах громадського транспорту та інших невизначених для цього громадських місцях, зокрема, накладання штрафу у розмірі від одного до п'яти неоподаткованих мінімумів доходів громадян». Всі керівники установ освіти, культури, спорту, охорони здоров'я були залучені до пропаганди здорового способу життя серед підлітків і молоді. Протягом трьох років проводилась роз'яснювальна робота серед полтавців, спільні рейди з органами правопорядку в громадських місцях.
Ця робота зумовлена загальною занепокоєністю громадськості вживанням великої кількості такої продукції підлітками. Завдяки безсоромним рекламним кампаніям виробників слабоалкогольних напоїв у засобах масової інформації, молоде покоління почало сприймати вживання їх як належне. Така негативна тенденція у суспільстві викликає стурбованість міської влади, зусилля якої спрямовані на вирощування здорових полтавців.
Міська влада залучає до співпраці спонсорів і меценатів Полтави для поновлення та встановлення нових дитячих майданчиків, що страждають від варварських дій молодиків саме після вживання алкогольних напоїв, і пива зокрема. До речі, середня вартість найпростішого дитячого майданчика складає близько 50 тисяч гривень. З 2007 року в Полтаві встановлено 46 дитячих майданчиків, 13 майданчиків з вуличними тренажерами, 12 майданчиків для ігрових видів спорту із штучним покриттям.
Також, масове вживання алкогольних напоїв у невідповідних місцях позначається на загальному санітарному стані міста. Стає просто соромно перед гостями – численними туристами, бо ж Полтава позиціонується як місто, в якому хочеться жити.

Автор: www.rada.poltava.ua


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
11 березня 2010, 15:25 | Полтава | Політика
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації