Вхід | Реєстрація

Польський досвід для кобеляцької молоді

Польський досвід для кобеляцької молоді

Школярі з Кобеляцького району стали учасниками молодіжної академії самоврядування. У рамках проекту вони провели історичний квест. Про перебіг подій розповіла викладач Будинку дитячо-юнацької творчості Олена Білаш.

Із 7 по 25 вересня в Полтаві працює «Польсько-українська молодіжна академія самоврядування 2020». Її учасниками стали Ліза Карпенко, Дмитро Скакун (учні Кобеляцького ліцею № 2), Олександр Мазур (Іванівська школа) і Дарія Кабак (Полтавська школа № 10).

Як пояснила Олена Білаш, коронавірус завадив реалізувати проєкт у його традиційній формі.

— Організатори не змогли провести зустріч учасників проекту з працівниками уряду в місті Квідзині, тому було прийняте рішення таку зустріч влаштувати віртуально, — сказала викладач.

Організаторами проекту стали: Полтавська обласна асоціація органів місцевого самоврядування, Конвент самоврядної співпраці Польща — Україна «Польсько-української молодіжної академії самоврядування 2020». Проєкт співфінансується польсько-українською радою із допомогою Міністерства національної освіти.

Учасники проєкту дізнались про аспекти функціонування місцевого самоврядування на прикладі польського міста Поморського воєводства — Квідзин.

Із молоддю спілкувалися Пьотр Відз, заступник міського голови Квідзина, Якуб Колодзейчик, керівник відділу з розвитку міста та державних закупівель, Марек Конєчек, керівник відділу із соціальних питань, Лешек Сарновський, керівник відділу з просування міста та соціальної комунікації.

— Польські гості розповідали школярам про роботу місцевого самоврядування, — говорить Олена Білаш. — У другій частині віртуального візиту до Квідзина діти мали змогу зустрітися з представниками двох місцевих неурядових організацій, які розповіли про їхню діяльність, насамперед у контексті заходів, що проводились із допомогою волонтерів. З досвідом співпраці знайомили волонтери Ева Романов‑Пєкаль з EkoInicjatywa і Дорота Дамбек із Асоціації ANIMO.

Щоб порівняти польське і українське управління, учасники проєкту познайомилися з роботою місцевого самоврядування та виконавчої влади Кобеляцького району.

Учасники отримали домашні завдання — презентувати Кобеляцький район. Вони вирішили провести квест та перевірити, що знають мешканці про його видатні місця.

У суботу, 19 вересня, в Кобеляках відбувся волонтерський захід — квест «Історичними шляхами Кобеляччини». 10 локацій, 7 активних команд та більше 50 учасників.

Команди отримали направлення на певні локації, де на них чекали різноманітні завдання. По завершенню квесту — сертифікати учасників, печиво з власним хештегом. Команді-переможниці вручили корзину з фруктами.

— Так що, наші школярі не лише отримали знання про методи управління польськими містами, а й разом із учасниками квесту більше дізналися про історію Кобеляк, — підсумувала Олена Білаш.

Кобеляцькі школярі впорались із завданням і мають презентувати відеозвіт та віртуальну екскурсію нашим містом.


Автор: Ігор Бабаєв


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
24 вересня 2020, 11:11 | Кобеляки | Цікаве
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації