Вхід | Реєстрація

З 1 вересня збільшився розмір мінімальної зарплати

З 1 вересня збільшився розмір мінімальної зарплати

З 1 вересня 2020 року набрав чинності Закон України від 25.08.2020 № 822‑IX «Про внесення змін до Закону України «Про Державний бюджет України на 2020 рік», відповідно до якого збільшився розмір мінімальної заробітної плати, який встановлений ст. 8 Закону України «Про Державний бюджет України на 2020 рік» від 14.11.2019 року № 294‑IX.

У результаті, з 1 вересня 2020 року мінімальна заробітна плата підвищена:

  • у місячному розмірі — з 4723,00 до 5000,00 гривень;
  • у погодинному розмірі — з 28,31 до 29,20 гривень.

Нагадаємо, що відповідно ст. 1 Закону України №2464, мінімальний страховий внесок — це сума єдиного внеску, що визначається як добуток мінімального розміру заробітної плати на розмір внеску, встановлений законом на місяць, за який нараховується заробітна плата (дохід), та підлягає сплаті щомісяця.

Ставка єдиного внеску залишається 22 % від мінімальної заробітної плати.

Мінімальний розмір єдиного внеску з 1 вересня складає 1100 гривень (5000х22 %).

Максимальна база нарахування єдиного внеску складає 15 розмірів мінімальної заробітної плати і з 1 вересня 2020 року складає 75000,00 гривень.

Єдиний внесок підлягає сплаті, незалежно від фінансового стану платника. Якщо з будь-яких причин розмір сплаченого внеску менший, ніж мінімальний, тобто нижче 1100,00 грнивень, роботодавцю доведеться донарахувати до зазначеного мінімального розміру єдиний внесок.

Фізичні особи-підприємці, які обрали особливий спосіб оподаткування, сплачують єдиний внесок щомісячно в розмірі не менше, ніж мінімальний страховий внесок.

Фізичні особи на загальній системі оподаткування мають сплачувати єдиний внесок з отриманого чистого доходу, але не менше мінімального страхового внеску.

Шановні роботодавці та приватні підприємці! Сплачуйте єдиний внесок своєчасно та в повному обсязі, не позбавляйте найманих працівників і себе страхового стажу.

Шановні наймані працівники! Вам необхідно хоча б раз на рік перевіряти розмір своєї заробітної плати та відрахувань єдиного внеску, які декларує роботодавець до Пенсійного фонду України, щоб виключити можливість наявності помилок, неточностей і недостовірності даних та мати впевненість у одержанні справедливо заробленої пенсії. І робити це потрібно не тоді, коли вже досягнуто пенсійного віку, а в періоді здійснення своєї трудової діяльності.

Зручна форма самоконтролю своїх соціальних прав — це реєстрація на ВЕБ-порталі Пенсійного фонду України з періодичним переглядом інформації особистої картки.

За інформацією звертайтеся: м. Кобеляки, вул. Юр’ївська,1-А, Кобеляцький відділ обслуговування громадян (сервісний центр).


Автор: Зоя МАРЧЕНКО, головний спеціаліст відділу ГУ ПФУ


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
24 вересня 2020, 17:10 | Полтавщина | Фінанси
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації