Вхід | Реєстрація

Вільховатські селяни збирають урожай і сподіваються на справедливість

Вільховатські селяни збирають урожай і сподіваються на справедливість

У всякому випадку, сільський голова Володимир Скляренко вважає, що сумнівне рішення про реєстрацію земель колишнього агропідприємства «Вільховатське» на користь ліквідатора буде скасоване навіть без звернення до суду.

Днями до редакції зателефонував невгамовний громадський активіст Павло Гунжель і повідомив наступне:

— Я їду у Вільховатку. Там людям не дають збирати урожай. Люди гуртуються, беруть зброю.

Про події, що відбулися у Вільховатці на початку вересня, редакція повідомляла в статті «Як вільховатських селян без землі та врожаю залишили».

Тоді місцеві жителі, збираючись косити сою на засіяних ними навесні полях, побачили там приватну охорону. Охоронці не дозволили селянам жнивувати. У ситуацію втрутилися кілька депутатів Полтавської обласної ради та правоохоронці. Сою люди таки скосили.

Гунжель подзвонив уже через тиждень після описаних подій. І сказав, що зараз люди мають проблеми зі збором урожаю соняшнику.

Ми одразу зателефонували вільховатському сільському голові Володимиру Скляренку. Той, у свою чергу, повідомив, що ситуація є контрольованою, на місці події знаходяться поліцейські, до фізичного, тим більше, збройного протистояння справа не дійде. А вже через кілька хвилин і Гунжель підтвердив, що жителі Вільховатки безборонно збирають урожай.

Через кілька днів ми знову зателефонували Володимиру Скляренку і попросили розповісти про подальший розвиток подій. Сільський голова повідомив:

— Сою і частину посівів соняшнику наші люди вже зібрали. Кукурудза і пізніші сорти соняшнику ще не достигли. Будуть косити пізніше. Я вдячний юристу Андрію Коломійцю, якого із собою привіз Павло Гунжель. Він пояснив, що ми можемо і без суду скасувати рішення про незаконну реєстрацію землі на ліквідатора Ігоря Гриценка. Ми звернемося із вимогою щодо цього в Міністерство юстиції України. До речі, 86 гектарів землі на острові, які обробляло фермерське господарство «Юван», уже відвойовані. Мені здається, що рейдери сподівалися на те, що в ситуацію ніхто не втрутиться і не буде нам допомагати. Але правоохоронні органи та депутати налаштовані захистити інтереси жителів Вільховатки. Думаю, що справедливість восторжествує і врешті-решт громада відвоює свою землю, яка потім отримає власників у особі місцевих жителів.

У принципі, шанси на те, що вільховатці повернуть собі землю, яку в них забрали сумнівним рішення реєстратора, можна розцінювати, як досить високі. Надто грубою була спроба рейдерського захоплення. І, що, можливо, найголовніше, надто низької якості захоплена земля. У всякому разі, сільський голова розповідає, що на тих пісках і в сприятливий рік хороших урожаїв не отримували. Не кажучи вже про посушливі періоди, які, на жаль, стали для України нормою.


Автор: Ігор Філоненко


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
25 вересня 2020, 19:46 | Кобеляки | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації