Вхід | Реєстрація

Вічне життя паперової книги

Вічне життя паперової книги

Як відомо перші відомі сучасному людству згадки про книги, як джерело інформації датуються ще кількома століттями до народження Христа. Щоправда тоді ще люди не додумалися до винайдення паперу і писали на інших матеріалах. Використовували для цього фактично все що могло мати рівну поверхню і протягом тривалого часу не ламалося, не кришилося і не розбивалося на друзки. Такими носіями були папірус, пергамент, глиняні, бамбукові, металеві, камяні таблички і палички. Хоча заради справедливості потрібно наголосити, що й тисячоліття тому, і зараз, і ще дуже-дуже довго, головним носієм і сховищем інформації був, є і залишатиметься людський мозок. Без нього зникне і художня література, і наукові та історичні книги. Сприймати їх буде нічим, зрештою й нікому. Адже людина, яка не читає вже не зовсім підпадає під усім відоме визначення «гомо сапієнс».

Та все ж, попри супердосконалість мозку він не може тримати  в собі всю інформацію. І тому люди постійно придумували щось таке на чому можна було б писати, малювати, креслити. А потім успішно виставляти на віртуальних сторінках книжкового магазину  BOOKISH

І пару тисячоліть тому китайці, які відомі не лише тим, що наводнюють суч сни світ різним ширпотребом, винайшли папір. А через кілька довжелезних століть зявилися перші паперові книги. І, надовго, а швидше за все, назавжди, стали вірними і кращими супутниками людства.

Адже попри усі сучасні досягнення цивілізації, попри винайдення і використання носіїв, котрі на мінімальній площі можуть зберігати величезну кількість інформації, людство навіть не планує відмовлятися саме від паперових книг. Так кілька років тому виникали дискусії та припущення про те, що невдовзі електронні книги замінять усе і усіх. Але минуло зовсім небагато часу і навіть говорити про це перестали. І статус паперових книг залишився незмінними.

 

Реальні книги на віртуальних сторінках

Зайвим підтвердженням даної тези є хоча б той факт, що популярний інтернет-магазин BOOKISH продає саме паперові книги. Звичайно сучасні продавці, видавці та інші менеджери задіяні в процесі, успішно використовують усі теперішні «гаджети», «девайси», тренди. Так, книги в обов’язковому порядку мають бути на кількох мовах, окрім української ще й на англійській, французькій, німецькій, російській. Так книжкова продукція повинна бути максимально різножанровою. Скажімо, окрім суто художньої літератури, читача потрібно зацікавлювати ще й науковою чи науково-популярною. Так не можна зациклюватися виключно на класиці чи так званих жіночих романах.

Все цц в Букіші знаю і обов’язкових вимог дотримуються. Але все ж, головною, є вимога і потреба в тому, щоб книга була саме паперовою. Так, це дорожче, аніж електронний замінник. Та все ж, електронна книга, таки є замінником, а не навпаки.


Автор: Степан Луговий
Розміщено на правах реклами


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
25 вересня 2020, 11:00 | Полтавщина | Культура та освіта
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації