Вхід | Реєстрація

Олександр Андрейко вчинив погром у кабінеті головної лікарки Центру ПМСД

Олександр Андрейко вчинив погром у кабінеті головної лікарки Центру ПМСД

Кобелячанин вимагав від Любові Коломієць, аби його сину виписали рецепт. Коли йому відмовили, вказавши причини, чоловік жбурнув у вікно вазон із квітами та розкидав по кабінету речі.

Інцидент стався в понеділок, по обіді. Редакцію про «візит» Олександра Андрейка повідомила сама головна лікарка Кобеляцького центру первинної медико-санітарної допомоги Любов Коломієць.

Коментар медик надала у власному кабінеті. Справа на підвіконні лежав перевернутий вазон. Земля з нього була розсипана по кабінету, частина її потрапила на оргтехніку. Також на підлозі були розкидані речі, ймовірно, зі столу.

Любов Коломієць сказала:

— Сьогодні, 12 жовтня, о 13:20, до мого кабінету зайшов видатний правдолюбець Кобеляцького району Олександр Тарасович Андрейко з вимогою виписати його сину пільгові медикаменти для стаціонарного лікування. Я йому пояснила, що для стаціонарного лікування медикаменти сімейний лікар не виписує. Коли людина госпіталізується в стаціонар, її там забезпечують медикаментами. Відповідно по постанови 1303, там чітко прописані всі норми, кого є можливість забезпечити медикаментами, яку категорію пацієнтів і з якими захворюваннями. Роздрукувала я йому цю постанову. Кажу: «Читайте, рецепт ми вам не випишемо». Він почав кричати, ображати, нецензурно лаятися. Я попросила його заспокоїтись. І ще раз пояснила, що рецепт ви не отримаєте, так як ми не маємо такого права. За це ми відповідаємо, це кошти із наших податків і є чітко прописано, як проходить забезпечення. До цього, коли його син лікувався амбулаторно, ми йому виписували медикаменти згідно з цією постановою. Він сказав, що я заставлю вас виписати ці рецепти. Розкидав усе, що лежало в мене на столі, схопив горщик із кімнатними квітами і почав кидати у вікна. Горщик розбився, земля вся розлетілася. Вискочив і втік у невідомому напрямку. Я викликала наряд поліції, який сфотографував місце нашого спілкування. Такий у нас виник інцидент. Із цим мешканцем району постійно виникають неприємні інциденти, так як він вимагає те, що йому по закону не положено.

Після розмови з головним лікарем кореспонденти тижневика по телефону зв’язалися з іншим учасником інциденту.

Олександр Андрейко назвав інцидент вигадкою. Він повідомив, що його син отримував у сімейного лікаря рецепт на ліки з 50-відсотковою знижкою. Потім до сімейного лікаря пішла його дружина, їй відмовили.

— Тоді пішов я. Вона (Любов Коломієць — ред.) дала мені якусь лєву постанову, де певний (вказаний — ред.) перелік ліків, які внутрівенно, не повинні на 50 відсотків. Хоча я зразу пішов до Казирода, до головного лікаря (райлікарні — ред.), і перепитав у нього. Він каже, що якщо державою положено людині 50 відсотків, то вона має право їх купити і лікуватися, де завгодно: чи наймати лікаря, чи лягати в стаціонар. І все. Я собі пішов. Викликав по дорозі поліцію. 

Зі слів Олександра Андрейка, квіти він не кидав у вікно і речі зі столу не розкидав.

— Вона ніби трохи на підпитку була. Встала, почала шататися. Я собі пішов і все.

Також Андрейко додав, що «у людей зло накаплюється» і він не здивується, якщо когось із лікарів уб’ють або заріжуть.

Наразі працівники Кобеляцького відділу поліції з’ясовують обставини подій.

Нагадаємо, що це не перший інцидент за участі Олександра Андрейка і медиків. У червні 2015 року під час сесії районної ради він накинувся на екс-очільника райлікарні Івана Супруненка. Тоді депутати розглядали питання про призначення головного лікаря Кобеляцької ЦРЛ.

Олександр Андрейко вийшов до трибуни і почав вимагати, аби Супруненка усунули з кандидатів, повторюючи, що той скалічив його сина, і демонструючи відповідні папери. Коли ж почув, що час його виступу вичерпаний, то назвав депутатів «скотами вонючими», побажав швидше покинути білий світ і кинувся бити Супруненка. Присутні відірвали Андрейка від Івана Івановича і той вибіг із зали.


Автор: Олександр ДІДЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
12 жовтня 2020, 17:56 | Кобеляки | Цікаве
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації