Вхід | Реєстрація

Увагу водоймам в період нересту

Рибальство — улюблене захоплення багатьох наших співвітчизників. У цій справі, безумовно, багато задоволення і користі. Але є такі горе-рибалки, які завдають непоправної шкоди рибним запасам і навколишньому середовищу. Доволі часто такі випадки трапляються у період нересту риби, коли масове рибальство заборонено. Але є люди, які заради легкої та швидкої наживи, використовуючи усі можливі варварські засоби лову, знищують величезну кількість мешканців водних плес. Особливо, коли у риб починається період нересту, вона втрачає природну обережність та стає легкою здобиччю для браконьєрів.
Нерест — найважливіший період у житті риб і найвідповідальніший у діяльності рибоохорони та рибоводів. Від того, наскільки успішно пройде відкладання ікри залежить  майбутній урожай блакитних нив. Тому для захисту мешканців наших водойм з 1 квітня по 10 червня проводиться двомісячник весняно-літньої заборони лову водних живих ресурсів.
Любительсько-спортивне рибальство на річках області з 1 квітня до 20 травня заборонене. В період нересту на Дніпродзержинському водосховищі та річках обмежується спортивний та любительський лов риби. Однак він дозволяється поплавковою вудочкою з одним гачком і спінінгом із блешнею з берега у межах населених пунктів (за винятком місць масового нересту риби).
У цей період без спеціальних дозволів забороняється вихід на акваторію індивідуальних моторних і безмоторних плавзасобів, у тому числі й тих, що належать підприємствам, організаціям, установам. Порушники Правил рибальства в період заборони будуть притягуватися до адміністративної або кримінальної відповідальності з конфіскацією знарядь лову та транспортних засобів. Кожен повинен пам’ятати, що успішний нерест — це поповнення рибних запасів нашої області.

Автор: Олексій НЕМИРОВСЬКИЙ, державний інспектор, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
12 березня 2010, 10:45 | Полтавщина | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації