Вхід | Реєстрація

«Маяк» — перший, «Зоря» — друга, «Колос» — третій

«Маяк» — перший, «Зоря» — друга, «Колос» — третій

На вихідних були зіграні матчі останнього, 18‑го, туру чемпіонату Новосанжарського району. На розподіл призових місць результати ігор не впливали, але боротьба «за ідею та престиж» тривала до останніх секунд кожного поєдинку.

Центральним матчем туру вважалась гра в Стовбиній Долині між місцевим «Колосом» та руденківською «Зорею». Перед початком гри голова спорторганізації «Колос» Віталій Баранович нагородив господарів бронзовими медалями, а гостей — срібними. Також відзначені були тренери Володимир Мирний та Віталій Писаренко, сільські голови Сергій Головко та Любов Нестер за підтримку своїх команд та сприяння розвитку сільського футболу.

Після пам’ятних фото розпочався справжній динамічний футбол. Відкрили рахунок гості: гравець «Зорі» Євген Козаченко майстерно головою зрізав м’яч з подачі Владислава Мокляка. Подвоїв перевагу Ігор Дігтяр. Та «колосяни» не здалися і по перерві лідер команди Євген Писаренко скоротив відставання, забивши красень-гол зі штрафного удару, через стінку. Далі було багато нереалізованих моментів, особливо з боку господарів. У результаті, рахунок на табло залишився незмінним — 1:2 на користь «Зорі». У інших матчах команди нижньої частини «турнірки» переграли «середняків». Писарівський «Старт» здобув єдину перемогу в чемпіонаті, перегравши малоперещепинський «Граніт». Галущеногреблянський «Гетьман» мінімально здолав «СокОріль» із Нехворощанської громади.

Справжній екшн та зливу голів подарували середняки чемпіонату. На останніх секундах матчу «Маяк-2» із Малого Кобелячка на виїзді вирвав перемогу в драбинівської «Чистої Криниці» — 5:4.

Чемпіоном змагань за чотири тури із стовідсотковим результатом у 54 очки став малокобелячківський «Маяк».

 

«Газовик» став переможцем кубка ветеранів

У неділю в селищі відбувся фінал Кубка Новосанжарської громади з міні-футболу «Золота осінь» серед ветеранів 40+, присвяченого 70‑річчю утворенню спорторганізації «Колос». Місцевий «Газовик», новоспечений чемпіон, грав з віце-чемпіоном, руденківською «Зорею». Фінал видався по справжньому кубковим. На перших секундах новосанжарці пропустили м’яч, його автором став Володимир Коба. Та Віталій Баранович, обігравши захист, відправив кулю в дальній кут, відновивши статус-кво.

Невдовзі Коба знову вивів «Зорян» уперед. По перерві «газовики» все ж зрівняли рахунок зі штрафного. Віталій Баранович, виконавши прострільний удар у стінку, вивів на ударну позицію Анатолія Трояна, який зрівняв рахунок — 2:2.

Переможець визначався пробиттям 6‑метрових ударів, де фінальну крапку поставив Ігор Романець — 4:3. Тож «Газовик» у 2020‑му зібрав усі «трофеї», як і 20 років тому.

 

«Стандарт» завершує турнір п’ятим

Новосанжарський «Стандарт-Нафтогаз» також на мажорній ноті завершив участь у обласному чемпіонаті серед команд вищої ліги. У останніх двох домашніх матчах новосанжарці виграли в гребінківського «Локомотиву» — 3:0 та полтавського «Інваспорту» — 4:0. У підсумку команда посіла 5 місце в турнірній таблиці, обійшовши «Інваспорт», «Лубни» і «Локомотив».

Такий результат є відмінним показником для місцевого клубу, адже команда вперше за останні 30 років грає у вищій лізі. До ігор за участі «Стандарту» зріс інтерес вболівальників та любителів футболу з усієї Полтавської області.

Велика вдячність президенту команди Сергію Тютюннику за організацію та фінансування і селищній голові Інні Кобі за підтримку.

До речі, у вересні Тютюнник та Коба провели робочу зустріч, на якій обговорили й запланували стратегію розвитку новосанжарського футболу на 2021 рік. Попередньо домовлено, що в чемпіонаті області гратимуть дві команди, одна з яких складатиметься виключно з місцевої молоді та гравців з Новосанжарщини. Акцентувалася увага і на розвитку дитячого та юнацького футболу.

Президент команди та очільниця селищної ради говорили про покращення інфраструктури стадіону, газону поля та його поливу, центральних секторів, загальних приміщень і бюджету розвитку дитячого та юнацького футболу Новосанжарщини, тож попереду багато роботи і нових починань.



Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
16 жовтня 2020, 10:12 | Нові Cанжари | Спорт і здоров'я
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації