Вхід | Реєстрація

Максим Степанов представив детальний план дій у разі погіршення епідемічної ситуації

Максим Степанов представив детальний план дій у разі погіршення епідемічної ситуації

Міністерство охорони здоров'я розробило детальний план щодо забезпечення медичної допомоги у разі погіршення епідемічної ситуації в Україні. Про це заявив очільник МОЗ Максим Степанов із трибуни Верховної Ради України.

«Ми розробили детальний план, що враховує спроможність системи охорони здоров’я і визначає алгоритм дій відповідно до 4-х рівнів небезпеки. Цей план забезпечує надання медичної допомоги всім, хто її потребує», – зазначив Максим Степанов.

За його словами, зараз зі щоденною кількістю нових випадків у межах 5-7 тисяч країна знаходиться на першому рівні, і медична система здатна витримати це навантаження.

«На другому рівні заповнення ліжкового фонду хворими на COVID-19 становить 70% в цілому по країні. Водночас орієнтована щоденна кількість хворих із підтвердженими випадками COVID-19 – 8-10 тисяч. На цьому рівні ми можемо опинитися у найближчі тижні», – підкреслив очільник МОЗ.

За його словами, у цьому разі МОЗ збільшить кількість ліжок у всіх закладах охорони здоров’я на рівні 30% від усього ліжкового фонду (тобто 52 тисячі ліжок) та розпочне роботи для здійснення заходів, необхідних для розгортання тимчасових госпіталів поза межами закладів охорони здоров’я.

Крім цього, буде забезпечено збільшення кількості медичних працівників у всіх закладах охорони здоров’я, визначених для госпіталізації хворих на COVID-19, зокрема, за рахунок залучення працівників з інших відділень.

Третій рівень небезпеки означає заповнення ліжкового фонду хворими на COVID-19 на 85% в цілому по країні. Орієнтована щоденна кількість хворих з підтвердженими випадками COVID-19 – 11-15 тисяч.

«Тут, додатково до заходів другого рівня, ми будемо забезпечувати введення жорстких карантинних обмежень в країні із застосуванням повного переліку обмежень «червоного» рівня епідемічної небезпеки. Буде розпочато мобілізацію всіх медичних працівників та інших категорій працівників. Організовуємо роботу відомчих закладів для цивільного населення, а також забезпечимо роботу польових шпиталів», – розповів Максим Степанов.

Останній – четвертий рівень небезпеки, означає, що ресурси системи охорони здоров’я вичерпані, а щоденна кількість випадків захворювання на коронавірус – понад 15-20 тисяч.

«Тут ми будемо змушені запровадити активацію протоколів медичного сортування з пріоритетом надання медичної допомоги. Я впевнений, ніхто не хоче, щоб країна опинилась на 3-4 рівні. Сьогодні Верховна Рада зібралась вперше після власного карантину. І я сподіваюсь, що кожен та кожна в цій залі усвідомлюють, наскільки страшна ця хвороба і наскільки важливо забезпечити виконання цих правил», – підсумував Міністр охорони здоров‘я.



Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
21 жовтня 2020, 10:31 | Полтавщина | Спорт і здоров'я


1. Ltava / 21 жовтня 2020, 15:11
«Тут ми будемо змушені запровадити активацію протоколів медичного сортування з пріоритетом надання медичної допомоги. .....

Якщо хто не зрозумів то будуть лікувати вибірково, тільки тих "хто потрібний" а інших в траншеї під бульдозер ((
2. Selena2017 / 21 жовтня 2020, 22:38
1.Ltava
«то будуть лікувати вибірково,»


Подібне ВЖЕ на потік поставлено , невже не помітили...
3. orakul / 22 жовтня 2020, 20:32
1.Ltava
«
Якщо хто не зрозумів то будуть лікувати вибірково, тільки тих "хто потрібний" а інших в траншеї під бульдозер»

Нє, ну ти таки інколи геніальні мислі пишеш. Навіть Селена згодилась. Щоб це мало означати?
4. Чудо Юдо / 23 жовтня 2020, 09:44
1.Ltava
«Якщо хто не зрозумів то будуть лікувати вибірково, тільки тих "хто потрібний" а інших в траншеї під бульдозер (( »

А Вам легше було б, якби він збрехав, що у випадку, коли по всій країні на кожних десятьох людей, які задихаються, лише 2 ШВЛ вони якимось чудом врятують всіх? :)

Дядько сказав чесно. І хоч всрись, а ситуація така може бути.
Хоча особисто я за цією коронавірусною метушнею вбачаю якийсь тупий фарс. Чи то лікарі владу найо*, чи то влада всіх жителів країни найо*...
5. orakul / 23 жовтня 2020, 15:52
4.Чудо Юдо
«А Вам легше було б, якби він збрехав, що у випадку, коли по всій країні на кожних десятьох людей, які задихаються, лише 2 ШВЛ вони якимось чудом врятують всіх? :)»

Ну який би хрен вас лікував. Вони й самі не знають, що їм накажуть робити. А поки що вони тупо залякуют людей і попутно стрижут бабло. Оті ШВЛ в багатьох випадках шкідливі. Погугли і почитай. Поїдь у Полтаву у лікарню без всякого ковіду, а з шлункои, серцем чи ще з якоюсь болячкою і побачиш як тебе здоят. Особисто знаю як доят. Людина в Кобеляках бере довідку про отой ковід, якого в неє нама і платить за це 500 грн. Потім її в Полтаві заставляют робити ще один аналіз за який вона платить більше 2000 грн. І тільки після цього вони подивляться на її справжню болячку і знову пострижуть на тисячі. Зараз для них головне - бабло і скорочення населення. "Онищенко заявил, что смертность в России выросла из-за избыточных карантинных мер" Важливий результат. Без карантину вмерло б менше, з карантином - більше. Усікаєш нафіг і кому нужен карантин? Це ж не я придумав а це сказав бувший головний санлікар, депутат Держдуми РФ. Конєшно Селена йому не повірить бо він москаль вона віритиме хвершалу Супрун. Але то вже інша історія.
6. orakul / 23 жовтня 2020, 15:54
Ось тобі повніша цитата "Бывший главный санитарный врач России Геннадий Онищенко назвал избыточными действия Минздрава и Роспотребнадзора во время карантина по коронавирусу - это привело к увеличению смертности из-за фактической отмены плановой медицины. Об этом он сообщил «НСН».
«Минздрав и Роспотребнадзор должны были не слепо действовать по лекалам, которые ВОЗ навязывала всем, а опираться на огромный опыт нашей школы эпидемиологии. Мы должны были более критично относиться ко всем тем рекомендациям о тотальном закрытии, запрете. Сегодня нам аукается изоляция, которая была. Регистрируется достаточно высокое количество психозов: вместо того чтобы рассказывать, как это все профилактировать, идут устрашающие репортажи. ""
7. orakul / 23 жовтня 2020, 16:03
А два дні тому цей Онщенко вАще відчудив "Коронавирус не настолько опасен, как грипп. Об этом заявил депутат Государственной Думы, бывший Главный государственный санитарный врач Российской Федерации Геннадий Онищенко в эксклюзивном интервью в эфире Радио «Комсомольская правда» (radiokp.ru).

Онищенко согласился с тем, что от гриппа умирает гораздо больше людей, чем от коронавируса.

«С коронавирусом мы с вами живем еще до явления Христа. Это очень древний вирус, — подчеркнул он. — На сегодняшний день описаны порядка 37 типов коронавируса. Коронавирус не так контагиозен, как грипп. Контагиозность — это способность заражать. Год он уже — и всего 42 миллиона. А грипп не мелочится — каждый год почти миллиард.

Самая опасная инфекция — грипп!».
А тебе хоч хто так грипом лякав? Грип то фігня, а от коронавірус.... Все це нормальні люди й ттак знали. Але поступово правда вилазить. Може хоч росіяни проснуться, бо українцям вже одна дорога. Ще раз "от гриппа умирает гораздо больше людей, чем от коронавируса." Добав сюди тих хто вмре від ненадання елементарної допомоги від інших хвороб, плюс тих, хто вмре з переляку, від інфаркту чи інсульту яких би у них не було якби їх щоня не залякували. А ще порахуй скільки людей у нас в районі у цому році тупо повісилося.
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації