Вхід | Реєстрація

«Сесія технічна, втішного мало…»

«Сесія технічна, втішного мало…»
Такими словами розпочав свій виступ на черговій сесії міський голова Олександр Ісип. Депутати розглянули 28 питань. Почали із затвердження бюджету, закінчили обговоренням собачої проблеми.
Завідуюча фінансовим відділом міськради Надія Назарова оприлюднила показники кобеляцького міського бюджету у прибутках і видатках. З наданої нею інформації присутні дізналися, що за 2009 рік бюджет Кобеляк поповнився майже чотирма з половиною мільйонами гривень. Рівень його виконання склав 102 відсотки від запланованого. Щодо видатків, то майже половину бюджету «з’їли» дитячі садки. На фінансування цих навчальних закладів міськрада витратила близько 2 мільйонів. 800 тисяч пішли у житлово‑комунальне господарство, 676 — на благоустрій. Ще 395 тисяч вилучили до районного бюджету. А на утримання себе самої міськрада витратила 712 тисяч. Ну, а «крихти», що залишилися, розійшлися на соціальний захист, підтримку ради ветеранів та інше.
Про міський бюджет 2010 року говорив вже Олександр Ісип. Точніше, очільник міста нагадав про відсутність цього, самого головного, фінансового документу. Він сказав: «Третій місяць Кобеляки, як і вся держава, живуть без бюджету. Можливо, для когось в цьому немає нічого особливого, але професіонали оцінять трагізм ситуації. Все фінансується по 1/12 від минулого року. Неможливо виділити гроші ні на будівництво, ні на ремонт, ні на придбання техніки». Олександр Михайлович попередив, що якщо бюджету не буде і в квітні, то під загрозою опиниться фінансування опалення дитсадків та весняний ремонт доріг.
Другим на розгляд було поставлене питання про заключення міською радою договорів із постачальниками товарів та надавачів послуг. Під час обговорення депутат Роман Матюхов наголосив на необхідності заключення максимальної кількості договорів із місцевими підприємцями. «Кобеляцькі гроші повинні залишатись у Кобеляках», — так він аргументував свою позицію. А депутат Людмила Пряхіна зауважила, що під час сесії у кожного депутата повинна бути «розшифровка» договорів, щоб кожен обранець знав — що, у кого і на які цілі купляє міська рада. Олександр Ісип відповів, що зауваження буде враховане.
Дискусія виникла під час затвердження договору оренди на землю з приватним підприємцем Іриною Олійник. Мова йшла про земельну ділянку, на якій розташована літня дискотека. Депутати Людмила Пряхіна, Вікторія Омельяненко та Василь Трачук висловили свої зауваження щодо архітектури будівлі дискотеки та з інших питань, пов’язаних з її фінансуванням. Їм почали заперечувати, що договір оренди немає нічого спільного із архітектурними формами. Врешті-решт, перейшли до голосування. І рішення не пройшло, не вистачило голосів для продовження договору.
Зацікавленість депутатів викликало повідомлення про виставлення на земельний аукціон у 2010 році гектарної ділянки землі у мікрорайоні Заворскло. Олександр Ісип повідомив, що взявши в оренду цю землю, іногородній бізнесмен планує збудувати там спортивно-розважальний комплекс.
Наприкінці сесії слова попрохав житель Кобеляк, колишній депутат Микола Теренін. Він одразу заявив, що для виступу йому потрібно дуже багато часу. «І склянку води, щоб горло змочувати», — додав Микола Валерійович. Але йому надали лише три хвилини. За цей час Теренін встиг закликати міських обранців до більш активної роботи і звернув їх увагу на підтоплення будівель у так званому Валявському садку.
А потім говорили про собак, точніше, про ту небезпеку, яку безпритульні тварини створюють для людей. Роман Матюхов, Володимир Шибіка, Володимир Демченко в один голос закликали розпочати боротьбу із безконтрольним розмноженням бродячих псів. Їх зграї зараз лише лякають людей. А далі небезпека стане серйознішою. Заступник міського голови Олександр Письмак з цього приводу нагадав депутатам, що українське законодавство забороняє жорстоке поводження із тваринами. Собак не можна ні відстрілювати, ні вводити їм смертельні ін’єкції. Вбивати тварин у місті мають право лише співробітники міліції. І лише у виключних випадках. Ця інформація викликала бурю невдоволення у сесійному залі. Володимир Шибіка навіть запропонував: «Давайте звертатись до парламентаріїв. Нехай скасовують цей закон».
Поки що ж депутати вирішили звернути увагу на дану проблему представників ветеринарної служби. А міський голова запропонував розпочати підготовчу роботу до створення притулку для бродячих тварин.

Депутатізми
Пропозиції по вирішенню «собачої» проблеми:
А нехай міськрада дасть оголошення «купляємо собачі тушки по 50 гривень»…
А давайте в Кобеляки корейців запросимо, вони швиденько проблему… з’їдять…
Нашо ті корейці? Запросіть тих, хто шаурму продає, за місяць собак в городі не стане…


Автор: Ігор ФІЛОНЕНКО, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
12 березня 2010, 11:10 | Кобеляки | Політика
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації