Вхід | Реєстрація

«Диверсанти» залишили Заворскло без газу

«Диверсанти» залишили Заворскло без газу

У понеділок, 19 жовтня, невідомі особи перекрили газогін у одному з мікрорайонів Кобеляк.

Про аварійну ситуацію, що виникла на Заворсклові, кореспондентам тижневика повідомили близько 20:30. Телефонував житель мікрорайону. Він розповів, що на газорозподільному пункті невідомі перекрили крани.

Коли кореспонденти прибули на вказане місце, ШГРП обстежували працівники аварійно-диспетчерської служби.

Майстер АДС Андрій Строков сказав:

— Диспетчер отримав повідомлення від заворсклян з приводу нестабільної роботи газових приладів. Ми відразу виїхали в цей мікрорайон. Візуально оглянули «шафу» і виявили, що закриті вхідна і вихідна засувки, а самі важелі відсутні. Через це в трубі не стало тиску і газ до абонентів перестав надходити.

Як пояснив майстер АДС, кожен важіль закривається металевим стаканом, до якого приварений ланцюг. Він обертається навколо труби і закривається на спецзамок.

Відкрити його звичайними ключами не можна. Єдиний варіант доступу до важелю — це перекусити чи перепиляти ланцюг.

Під час огляду газовики встановили, що зловмисники перекрили вхідний, вихідний важелі і той, що відповідає за праву сторону Зоворкло.

— Діти цього зробити не могли. Адже важіль повернути може лише фізично розвинута доросла людина, — пояснив Андрій Строков. — Це продумана «диверсія» для створення аварійної ситуації. Хоча працював не газовик. Багато зайвих дій вчинили. Версію стосовно наживи з металу відразу можна відкинути, його загалом назбирається три-чотири кілограми.

Також слюсар АДС окреслив подальший алгоритм дій:

— Зранку слюсарі перевірять пункт ШГРП, випробуємо газопровід робочим тиском. Потім проведемо перевірку в кожного споживача. Якщо все в нормі, газопостачання до вечора відновиться.

Крім того, Андрій Строков додав, що це не перший випадок створення аварійної ситуації. Два роки тому «диверсія» відбулася на газогоні в напрямку Сухинівки. Там заміняли металеву трубу на поліетиленову. Вночі зловмисники в кількох місцях пошкодили її.

Рік тому невідомі закрили засувку на газорозподільному пункті, через який подається газ у Ганжівку, Мідянівку і Золотарівку.

Наступного дня керівник міжрайонного підрозділу «Полтавагазу» Роман Романенко поінформував, що його колеги працюють на Заворскло. До вечора газопостачання має відновитися.


Автор: Олександр ДІДЕНКО


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
22 жовтня 2020, 13:50 | Полтавщина | Цікаве
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації