Вхід | Реєстрація

ФОТО - 8 Березня по-нехворощанськи

ФОТО - 8 Березня по-нехворощанськи
Минулої суботи у селі Нехвороща відбувся чудовий концерт, присвячений Міжнародному жіночому дню.
Першою думкою, яка  виникне у читача, може бути, наприклад, така — ну що цікавого можна побачити на такому концерті? Виступ сільського народно-самодіяльного колективу із програмою, яка давно відома вже кільком поколінням? Ну ще, може, кілька пісень юних талантів, виконаних під акомпанемент старенької «Ямахи». «Та й більше, бачиться, нічого», — як писав колись мудрий Тарас Григорович. Але повірте, шановні, що така думка є дуже стереотипною і ні в якому разі не стосується концерту в Нехворощі. 6‑го березня в селі влаштували таке свято, якому, напевно, по-доброму міг позаздрити і сам висококультурний райцентр.
Перше, що вразило у залі нехворощанського будинку культури, так це його цілковита наповненість глядачами. Подивитися святковий концерт прийшли представники різних поколінь: літні бабусі та дідусі, чоловіки та жінки середнього віку, молодь і зовсім маленькі дітлахи. Коли всі більш-менш зручно влаштувалися, на сцену вийшла ведуча свята Ірина Дяченко. Після невеликого віршованого вступу на глядачів очікувала вишукана концертна програма, в якій дійсно було що подивитися і кого послухати. Варто зауважити, що всі двадцять з лишком виступів підготували учні та викладачі Нехворощанського будинку дитячої та юнацької творчості. І зі своєю місією артистів вони того дня впоралися на «відмінно».
Перед самим початком концерту до глядачів звернувся із привітанням нехворощанський сільський голова Юрій Любимський. Після його виступу юні асистенти спустилися до залу і вручили кожній жінці, присутній на концерті, чарівну весняну квітку, як прояв уваги та пошани з боку сільської влади. А далі почався, власне, концерт.
Глядачі із задоволенням слухали пісні у виконанні солістів Лєни та Оксани Нікуліних, Яни Грицай, Віки Кондратьєвої, Аліни Зінченко, Ірини Балабась, Олега Балани, Алли Лещенко та Яни Забари. Юний декламатор Валера Яловега потішив усіх цікавою гуморескою «Куца Фенька». Організатори вміло чергували вокальні композиції із хореографічними номерами. І глядачі незмінно щирими оплесками вітали танці «Веселкова доля», «Чунга-чанга», «Зустріч», «Хуторянка», «Інспіріт», «Поліська кадриль», «Чиста вода», вокально-хореографічну композицію «Капітани» та сольний танцювальний номер викладача Наталії Костенко.
Після всіх цих чудових виступів зал був розігрітий начебто до неможливо високої температури. Але учасники концерту остаточно «розірвали» глядачів виступом фольклорного ансамблю «Віртуози». На сцені з’явилися півтора десятки виступаючих у національних костюмах. Кілька з них тримали в руках інструменти, які зазвичай використовують троїсті музики. Решта ж артистів були озброєні… звичайними дерев’яними ложками. І всі разом вони «врізали» щось таке патріотично-захоплююче, що у багатьох глядачів, напевно, від захоплення перехопило подих. А коли артисти закінчили виступ, на них очікувала справжня овація.
Завершувала концертну програму фінальна пісня «Моя Україна». Під час її виконання на сцену вийшли всі учасники чудового концерту. А після її закінчення ведуча Ірина Дяченко подякувала всім артистам та тим, хто їх готував та допомагав під час виступів — родині Віталія Юрійовича, Тетяни Федорівни та Алли Лещенків, Наталії Костенко та Олені Іопі.
Концерт закінчився, але глядачі все ж таки залишали зал із радістю. Із радістю від отриманої насолоди від влаштованого свята. А Нехвороща у черговий раз довела — святкувати тут люблять і вміють!

Автор: Володимир ПАРШЕВЛЮК, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації