Вхід | Реєстрація

Марафон долаємо разом!

Марафон долаємо разом!
23 вересня найдовша дистанція в спортивних змаганнях з бігу, що складала 42 км 195 м, була подолана колективом Кобеляцького НВК №1. У марафоні прийняли участь 59 добровольців, серед них були учні, педагоги та інші працівники школи.
— Сьогодні ми, учні, беремо активну участь у легкоатлетичному пробігу «Марафон долаймо разом» приуроченому 66-ій річниці визволення Полтавщини від німецько-фашистських загарбників, — розповідає на урочистій лінійці один з школярів НВК №1.
Директор НВК №1 повідав присутнім легенду, що назва «Марафонський біг» пішла від героїчного вчинку давньогрецького воїна, який пробіг 42 км 195 м із поселення Марафон до Афін, щоб принести звістку про перемогу греків над персами. Проте він не додав, що за цією ж легендою після слів «Радійте, ми перемогли» воїн упав замертво.
— Такі заходи треба проводити, адже вони зацікавлюють учнів. Діти вчора і сьогодні підходять, запитують «А хто? А що?» — говорить Яків Григорович перед тим, як піти і самому переодягтись у спортивний костюм та пробігти дистанцію. — Таким чином прищеплюється любов до спорту, здорового способу життя, фізичної культури.
Марафонський шлях було розділено на 59 коротких дистанцій по 800 метрів. Першим стартував сторож НВК Микола Варич.
Акція відбулась активніше, ніж навіть передбачали організатори. Бажаючих виявилось настільки багато, що учасники вишикувались у чергу. 7-Б клас взагалі біг групою, а дистанція зарахувалася як одній особі. Вчителі різних предметів з задоволенням долали відрізок марафонського шляху. Активно долучилися працівники обслуговуючої сфери школи, серед яких кільком добровольцям більше п’ятдесяти років.
Тож найменшими учасниками забігу стали 12-річні семикласники. А найстаршим з учасників марафону виявився Анатолій Гавриленко, старший кочегар НВК, йому — 70 років.
Забіг тривав 3 год. 33 хв. 47 с. Учитель фізичної культури Борис Андронов був заключним учасником марафону. А останні 195 метрів символічно разом пробігли: вчитель фізкультури Роман Гузченко, майстер практичного водіння Іван Прохор та вчитель ДПЮ Олександр Мужайло.
Цього дня у навчальному закладі панував значний емоційний підйом. Адміністрація школи зробила висновки, що подібні змагання варто проводити частіше, а до 20-річчя навчально-виховного комплексу №1 запланували провести ще низку неординарних заходів.

Автор: Любов ОНИЩЕНКО


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
25 вересня 2009, 14:30 | Кобеляки | Спорт і здоров'я
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації